Platvis met aardappels uit de oven

1 u

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 2 grote aardappels
  • 800 g platvis zonder vel (tarbot, griet of school)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 3 ansjovisfilets
  • 150 g boter
  • handje bosje peterselie
  • 0,5 glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Maak het mengsel van ansjovis, 2 tenen knoflook en een handje peterselie en verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de prei een beetje voor en kook daarna in hetzelfde water ook de aardappelen, in plakjes met schil, tot ze beetgaar zijn. 

Vet ondertussen een braadslee in met olijfolie. Leg de vis erin. Smelt de boter en smeer de vis met een kwastje in. Daarna smeer je het mengsel van peterselie, ansjovis en knoflook op de vis. Doe het halve glas witte wijn in de braadslede en leg ook de prei om de vis heen. Hussel de aardappel door de rest van de gesmolten boter en plaats de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de vis . Nu gaat het 15-20 minuten op 200 graden in de oven. 

Voor een extra feestelijk effect dien je de vis op een mooie schaal in zijn geheel op. Serveer voor een complete maaltijd bijvoorbeeld met gestoofde bruine linzen.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Aardappel-tomatensoufflé

25 min

Aardappelsalade met gerookte ribeye

45 min

Aardappel-kerriesalade met maiskip, kruidensalade en vinaigrette van aceto balsamico

1 u 30 min

Ovenpiepers met eieren & luxe ham

1 u
vega

Aardappels met rozemarijn en laurier

30 min

Kaas & Kriel

[#<Recipe id: 483, title: "Aardappel-tomatensoufflé", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de zongedroogde tomaten door 200 g gero...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-tomatensouffle", image: "aardappel-tomatensouffle.jpg", description: "Soufflés zijn perfect voor diners en andere gelege...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:00", updated_at: "2017-07-17 12:42:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 505, title: "Aardappelsalade met gerookte ribeye", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>P...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Kruiden en sla voor de garnering: jong spinazie...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsalade-met-gerookte-ribeye", image: "aardappelsalade-met-gerookte-ribeye.jpg", description: "Deze aardappelsalade is een echte hit op zomerse a...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:37", updated_at: "2017-07-14 15:09:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 507, title: "Aardappel-kerriesalade met maiskip, kruidensalade ...", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappel en groente</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg rozijntjes toe voor een zoete smaak</p>\r\n", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-kerrie-salade-met-maiskip-kruiden-salade...", image: "aardappel-kerrie-salade-met-maiskip-kruiden-salade...", description: "Kerrie is een heerlijk kruid wat je bij veel gerec...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:39", updated_at: "2017-07-07 10:01:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 537, title: "Ovenpiepers met eieren & luxe ham", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p><a href=\"https://aardappels.nl/recipes/crispy-g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham", image: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham.jpg", description: "Ovengebakken aardappels verdienen een prominente p...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/ovenpiepers-m...", active: true, created_at: "2016-03-07 11:10:54", updated_at: "2019-06-07 13:52:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 605, title: "Aardappels met rozemarijn en laurier", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: insnijden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Leg de laatste 20 minuten plakjes katenspek ove...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-met-rozemarijn-en-laurier", image: "160712_FC_Aardappel_met_rozemarijn.jpg", description: "Een prima manier om eenvoudig een keer aardappels ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 09:14:08", updated_at: "2017-11-10 09:14:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 623, title: "Kaas & Kriel ", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Bakken", servings: 4, featured: false, slug: "kaas-kriel", image: "Zo-Gepiept---Kaas-_-Kriel-L.jpg", description: "Kaas en krieltjes zijn de perfecte ingrediënten al...", average_rating: 4.375, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:35:01", updated_at: "2020-03-18 13:25:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief