Platvis met aardappels uit de oven

1 u

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 grote aardappels
  • 800 g platvis zonder vel (tarbot, griet of school)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 3 ansjovisfilets
  • 150 g boter
  • handje bosje peterselie
  • 0,5 glas witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Maak het mengsel van ansjovis, 2 tenen knoflook en een handje peterselie en verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de prei een beetje voor en kook daarna in hetzelfde water ook de aardappelen, in plakjes met schil, tot ze beetgaar zijn. 

Vet ondertussen een braadslee in met olijfolie. Leg de vis erin. Smelt de boter en smeer de vis met een kwastje in. Daarna smeer je het mengsel van peterselie, ansjovis en knoflook op de vis. Doe het halve glas witte wijn in de braadslede en leg ook de prei om de vis heen. Hussel de aardappel door de rest van de gesmolten boter en plaats de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de vis . Nu gaat het 15-20 minuten op 200 graden in de oven. 

Voor een extra feestelijk effect dien je de vis op een mooie schaal in zijn geheel op. Serveer voor een complete maaltijd bijvoorbeeld met gestoofde bruine linzen.

Vergelijkbare recepten