Piepkuiken met gevulde gepofte aardappel

1 u 30 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 4 grote aardappels
  • 2 piepkuiken (of 1 kip)
  • 100 - 150 g spek (pancetta)
  • 0,5 groene kool
  • 5 sjalotjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bol knoflook
  • 1 citroen
  • 1 glas witte wijn
  • 50 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de piepkuikens (of kip) met citroensap en peper en zout in. Vul ze met rozemarijn en geplette tenen knoflook en een plakje citroen. Dan bedek je de borst met de pancetta. Leg de piepkuikens nu in een braadslede met de olijfolie, tenen knoflook en 4 gehalveerde sjalotten en giet het glas wijn erbij. En dan gaat het 20 minuten in de oven op 200 graden. Een hele kip ongeveer 1 uur op 180 graden. 

Wrijf de aardappels in met olijfolie peper en zout en laat ze ongeveer 40-60 minuten in aluminiumfolie poffen in de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de groene kool in reepjes en kook voor in zout water. Bak de pancetta en de sjalot met boter. Lepel de gepofte aardappel uit en bak de inhoud met de voorgekookte kool in de pan met de pancetta mee. Breng op smaak met een beetje peper en zout en serveer weer terug in de aardappel. Je kunt de huls voor het vullen nog even met een beetje boter insmeren en weer terug de oven in doen zodat je de aardappel helemaal warm serveert.

Ook de piepkuikens (of kip) kun je op het laatste moment nog even terug de oven inzetten om alles tegelijkertijd warm op tafel te zetten! 

Vergelijkbare recepten