Patatas bravas met knoflooksaus

Heb je een borrel op de planning staan? Daar horen hapjes bij! Deze Spaanse patatas bravas met frisse knoflooksaus van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda is een ideale tapas voor de borrel. Extra handig: deze piepers zijn in no-time klaar! De oven doet het meeste werk. Dit recept bevat 186 kcal per portie (4 personen).Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 450 gr voorgekookte aardappelpartjes
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 el citroensap
  • optioneel: snuf gedroogde peterselie of bieslook

Voorbereiding

Stap 1: Bak de aardappels

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie met de gerookte paprikapoeder en paprikapoeder. Verdeel het mengsel over de aardappelpartjes en leg deze in een ovenschaal. Bak de patatas bravas 30 minuten in de oven.

Stap 2: Maak de knoflooksaus

Maak ondertussen de knoflooksaus. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, knoflook en citroensap. Serveer de frisse knoflook dip bij de aardappeltjes.

Dit recept is van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda.

Vergelijkbare recepten