Ovenschotel van mosselen en aardappels

Mosselen in schelp zien er altijd spectaculair uit op tafel. Iets om voor te schotelen aan je gasten.

55 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 12 kleine, vastkokende aardappels, voorgekookt
  • 1 kg grote mosselen
  • 2 teentjes knoflook, versnipperd
  • enkele basilicumblaadje
  • 2 medium tomaten, gepeld en in dunne schijfjes
  • 4 el paneermeel
  • 5 el olijfolie

Bereiding

Stap 1: kook de mosselen

Reinig de mosselen en kook ze in een bodempje water in de magnetron. Haal ze uit de pot als ze opengaan. Verwijder de lege halve mosselschelpen, en behoud de helften waar de mossel inzit. Behoud ook het kookvocht.

 

Stap 2: bak de schotel

Snijd de gekookte aardappels in schijfjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid 2 eetlepels olijfolie in een smalle ovenschotel en bedek met één laag aardappelschijfjes. Bedek met mosselen in de schelp en besprenkel met olijfolie en look. Daarop komt een laag tomatenschijfjes met paneermeel. Werk af met peper en zout en giet het resterende kookvocht over de schotel. Bak ongeveer 10 minuten tot de tomaten zacht zijn en het paneermeel goudbruin. Garneer met een paar blaadjes gehakte basilicum.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Monique's crispy geplette krieltjes

40 min

Geroosterde aardappeltjes met tournedos en oesterzwammen

20 min

Aardappelpappardelle

25 min

Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes

1 u 15 min

Aardappelquiche

30 min
vega

DIY Chips van Marco Westmaas

[#<Recipe id: 575, title: "Monique's crispy geplette krieltjes", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels garen</u></h2>\r\n\r\n<p>Was...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<div class=\"embeded-video oembed-provider-vimeo\" d...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "crispy-geplette-aardappeltjes-uit-de-oven", image: "crispy-geplette-aardappeltjes-uit-de-oven.jpg", description: "Deze crispy geplette aardappeltjes zijn wat ons be...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-01-30 11:08:39", updated_at: "2017-07-26 07:06:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 485, title: "Geroosterde aardappeltjes met tournedos en oesterz...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels en tournedos in de oven<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wissel eens af met varkenshaas of rosbief.</p>\r...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-tournedos-en-oesterz...", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-tournedos-en-oesterz...", description: "Mis je nog wat 'bite' bij dit gerecht? Doe er een ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:02", updated_at: "2017-07-20 08:59:52", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 415, title: "Aardappelpappardelle", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: schaaf de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met alle traditionele pastasauzen.</p>\r\n", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpapardella", image: "aardappelpapardella.jpg", description: "Pappardelle is een Italiaanse pastasoort van brede...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:42", updated_at: "2017-07-13 14:43:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 480, title: "Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en pureer de aardappels</u></h...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt het spek vervangen door worst. Lekker w...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "andijviestoemp-met-spekjes-en-zilveruitjes", image: "andijviestoemp-met-spekjes-en-zilveruitjes.jpg", description: "Een meer Nederlands gerecht dan de oer-oude andijv...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:57", updated_at: "2017-07-20 11:26:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 365, title: "Aardappelquiche", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Warm d...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer met een frisse salade. Je kunt ook eenp...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelquiche", image: "aardappelquiche.jpg", description: "De mogelijkheden met een quiche zijn eindeloos. Me...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:45", updated_at: "2017-07-14 14:39:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 502, title: "DIY Chips van Marco Westmaas", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Zout de chips als ze nog warm zijn.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "diy-chips-van-marco-westmaas", image: "diy-chips-van-marco-westmaas.jpg", description: "Chips is een heerlijke snack het hele jaar door. Z...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:23", updated_at: "2017-07-07 11:42:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief