Ovenschotel van mosselen en aardappels

Mosselen in schelp zien er altijd spectaculair uit op tafel. Iets om voor te schotelen aan je gasten.

55 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 kleine, vastkokende aardappels, voorgekookt
  • 1 kg grote mosselen
  • 2 teentjes knoflook, versnipperd
  • enkele basilicumblaadje
  • 2 medium tomaten, gepeld en in dunne schijfjes
  • 4 el paneermeel
  • 5 el olijfolie

Voorbereiding

Stap 1: kook de mosselen

Reinig de mosselen en kook ze in een bodempje water in de magnetron. Haal ze uit de pot als ze opengaan. Verwijder de lege halve mosselschelpen, en behoud de helften waar de mossel inzit. Behoud ook het kookvocht.

 

Stap 2: bak de schotel

Snijd de gekookte aardappels in schijfjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid 2 eetlepels olijfolie in een smalle ovenschotel en bedek met één laag aardappelschijfjes. Bedek met mosselen in de schelp en besprenkel met olijfolie en look. Daarop komt een laag tomatenschijfjes met paneermeel. Werk af met peper en zout en giet het resterende kookvocht over de schotel. Bak ongeveer 10 minuten tot de tomaten zacht zijn en het paneermeel goudbruin. Garneer met een paar blaadjes gehakte basilicum.

Vergelijkbare recepten