Ovenschotel van mosselen en aardappels

Mosselen in schelp zien er altijd spectaculair uit op tafel. Iets om voor te schotelen aan je gasten.

55 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 12 kleine, vastkokende aardappels, voorgekookt
  • 1 kg grote mosselen
  • 2 teentjes knoflook, versnipperd
  • enkele basilicumblaadje
  • 2 medium tomaten, gepeld en in dunne schijfjes
  • 4 el paneermeel
  • 5 el olijfolie

Bereiding

Stap 1: kook de mosselen

Reinig de mosselen en kook ze in een bodempje water in de magnetron. Haal ze uit de pot als ze opengaan. Verwijder de lege halve mosselschelpen, en behoud de helften waar de mossel inzit. Behoud ook het kookvocht.

 

Stap 2: bak de schotel

Snijd de gekookte aardappels in schijfjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid 2 eetlepels olijfolie in een smalle ovenschotel en bedek met één laag aardappelschijfjes. Bedek met mosselen in de schelp en besprenkel met olijfolie en look. Daarop komt een laag tomatenschijfjes met paneermeel. Werk af met peper en zout en giet het resterende kookvocht over de schotel. Bak ongeveer 10 minuten tot de tomaten zacht zijn en het paneermeel goudbruin. Garneer met een paar blaadjes gehakte basilicum.

Vergelijkbare recepten

40 min
vega

Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken

20 min
vega

Mediterraans gepofte aardappel

1 u 20 min

Yvette van Boven's aardappel-visgratin

20 min
vega

Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou

30 min

Gebakken aardappels met spekjes en ei

25 min
vega

Warm slaatje met pancetta en pijnboompitten

[#<Recipe id: 538, title: "Aardappel-preisoep van Uit Paulines Keuken", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met geroosterd brood.</p>\r\n", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-preisoep", image: "aardappel-preisoep.jpg", description: "De aardappel maakt iedere soep lekker romig en vol...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://uitpaulineskeuken.nl/2016/01/aardappel-prei...", active: true, created_at: "2016-03-21 09:58:45", updated_at: "2017-07-28 11:54:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 617, title: "Mediterraans gepofte aardappel ", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels poffen&nbsp;</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Tip: ook lekker met pesto erbij!</p>\r\n", cooking_method: "Magnetron ", servings: 4, featured: false, slug: "gepofte-aardappels-met-mediterrane-groenten", image: "PTTP_Batch1_Gepofte-aardappels-met-Mediterrane-gro...", description: "Gepofte aardappels zijn heerlijk en makkelijk te m...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-01-29 12:37:24", updated_at: "2021-04-16 09:48:06", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 707, title: "Yvette van Boven's aardappel-visgratin", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: warm de oven voor en bak de preirin...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "yvette-van-boven-s-aardappel-visgratin", image: "Yvette_van_Boven_-_Visgratin.jpg", description: "Fishpie: voor mij echt ultiem comfortfood, maar da...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2021-12-30 08:20:31", updated_at: "2021-12-30 08:29:24", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 441, title: "Aardappeltjes en mozzarella met tomatenpistou", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met een stuk kalfsvlees of kabeljauw.</p...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-en-mozarella-met-tomatenpistou", image: "aardappeltjes-en-mozarella-met-tomatenpistou.jpg", description: "Een pistou? Een pistou bevat altijd olijfolie, kno...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:14", updated_at: "2017-07-28 13:43:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 519, title: "Gebakken aardappels met spekjes en ei", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: spekjes en aardappelen</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer de Tiroler Gr&ouml;stl met een lekkere ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "tiroler-gr-stl", image: "Gebakken-aardappels-met-spekjes-en-ei.jpg", description: "De wintersporters onder ons zullen dit gerecht wel...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:13", updated_at: "2017-07-17 14:17:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 398, title: "Warm slaatje met pancetta en pijnboompitten", cooking_time: 25, instructions: "<p>Wok de pancettasneetjes in olijfolie tot ze kna...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Visliefhebbers kunnen verse ansjovis in plaats ...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "warm-slaatje-met-pancetta-en-pijnboompitten", image: "warm-slaatje-met-pancetta-en-pijnboompitten.jpg", description: "", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:23", updated_at: "2017-07-29 07:08:45", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief