Ovenschotel met champignons en reblochon

1 u 5 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 10 middelgrote vastkokende aardappels
  • 250 g champignons
  • 200 g gekookte ham (in blokjes)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 250 g reblochon (of brie, camembert)
  • 1 ui
  • 30 g boter
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tijm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met wat zout. Snipper de ui en de tijm fijn. Plet de knoflookteentjes.

Verhit de boter in een pan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak ze op een laag vuur glazig. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Voeg ze samen met de ham toe aan de pan en bak alles gedurende 5 minuten. Doe er de wijn en de room bij. Roer de aardappels er door, samen met de tijm en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaasblokjes erover. Bedek met bakpapier en zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 20 minuten tot alles goudbruin en krokant is.

Vergelijkbare recepten