Ovenschotel met champignons en reblochon

1 u 5 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 10 middelgrote vastkokende aardappels
  • 250 g champignons
  • 200 g gekookte ham (in blokjes)
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl room
  • 250 g reblochon (of brie, camembert)
  • 1 ui
  • 30 g boter
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met wat zout. Snipper de ui en de tijm fijn. Plet de knoflookteentjes.

Verhit de boter in een pan en voeg de ui en de knoflook toe. Bak ze op een laag vuur glazig. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Voeg ze samen met de ham toe aan de pan en bak alles gedurende 5 minuten. Doe er de wijn en de room bij. Roer de aardappels er door, samen met de tijm en 3/4 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Giet het mengsel in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaasblokjes erover. Bedek met bakpapier en zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 20 minuten tot alles goudbruin en krokant is.

Vergelijkbare recepten

35 min
vega

Bietenstamppot

30 min

Aardappelkoekjes met ham en bieslook

50 min
vega

Teriyaki aardappelspiesjes

45 min
vega

Aardappelsoufflé met kaas

30 min
vega

Aardappel-peren galette

25 min

Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen

[#<Recipe id: 541, title: "Bietenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en snijd de groe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker om te serveren met een stukje zalm, of e...", cooking_method: "Pan", servings: 2, featured: false, slug: "bietenstamppot", image: "bietenstamppot.jpg", description: "Bieten geven een heerlijk zoet-frisse smaak aan je...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://chickslovefood.com/5-or-less-bietenstamppot...", active: true, created_at: "2016-03-31 13:09:13", updated_at: "2017-07-17 13:26:29", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 550, title: "Aardappelkoekjes met ham en bieslook", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: prepareer de ingredienten</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met een stukje vlees of vis en wat groen...", cooking_method: "", servings: 5, featured: false, slug: "aardappelkoekjes-met-ham-en-bieslook", image: "aardappelkoekjes-met-ham-en-bieslook.jpg", description: "Alles met het woord 'koekje' erin klinkt al lekker...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.lekkerensimpel.com/aardappelkoekjes-met...", active: true, created_at: "2016-04-12 11:06:59", updated_at: "2019-05-16 12:37:25", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 360, title: "Teriyaki aardappelspiesjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De spiesen kunnen ook onder de grill of op de b...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "teriyaki-aardappelspiesjes", image: "teriyaki-aardappelspiesjes.jpg", description: "Marineer aardappels in teriyaki en rijg ze op een ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:30", updated_at: "2017-07-07 13:07:33", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 470, title: "Aardappelsoufflé met kaas", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereidingen</u></h2>\r\n\r\n<p>Verw...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Geen liefhebber van blauwe kaas? Kies voor een ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsouffle-met-kaas", image: "aardappelsouffle-met-kaas.jpg", description: "Een soufflé klinkt heel spannend, maar heb je zo g...", average_rating: 3.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:46", updated_at: "2017-11-11 17:32:33", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 546, title: "Aardappel-peren galette", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding van de aardappels</u>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Verander de peer in appel voor meer bite</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-peren-galette", image: "aardappel-peren-galette.jpg", description: "Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht w...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28692/aar...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:38:34", updated_at: "2018-04-26 10:51:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 500, title: "Gehaktbal met aardappelen en sperziebonen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kneed de gehaktballen</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de gehaktballen eventueel met grove mos...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "gehaktbal-met-aardappelen-en-sperziebonen", image: "gehaktbal-met-aardappelen-en-sperziebonen.jpg", description: "Gehaktballen, aardappels en sperziebonen met spekj...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:19", updated_at: "2017-07-17 14:57:58", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief