Feestje
Budget
Uit de oven
40min
Vega
Kids

Ovenfriet met eigen ketchup .

2 Personen

Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Zora en Naresh aan de slag? Het recept voor de lekkerste ovenfrietjes mét huisgemaakte ketchup vind je hier!

    Ingrediënten
  • 4 vleestomaten
  • 750g kruimig, grote aardappelen
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1 citroen
  • appelciderazijn
  • paprikapoeder
Bereiding

Stap 1: De friet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd lelijke plekjes uit de schil (schil de aardappelen niet). Snijd de aardappelen in lange frieten en dep ze droog met een theedoek. Leg de frieten op bakplaat (met bakpapier). Sprenkel olie over de frieten en bestrooi met wat zout. Zet de frieten 30-40 minuten in de oven, keer na 20 minuten de frieten om.

Stap 2: De ketchup

Maak de ketchup terwijl de frietjes in de oven zitten. Zet een pan water op en breng aan de kook. Was ondertussen de tomaten en kerf de boven en onderkant van de tomaat in met een kruisje. Zet een bak met koud water klaar. Zodra het water kookt, kun je de tomaten in het water leggen. Wacht 30 seconden tot 45 seconden en schep de tomaten met de schuimspaan uit het hete water, direct in het koude water. Laat de tomaten even afkoelen. Pel nu het velletje van de tomaten eraf. Doe de ontvelde tomaten samen met de knoflook, citroensap, olie en azijn in een pan/bak. Pak de staafmixer om er een gladde massa van de maken. Voeg zout en peper, paprikapoeder naar smaak toe.

Stap 3: Smullen maar!

Als de frieten aan alle kanten goed knapperig zijn, haal je ze uit de oven. Serveer in een leuke schaal met de ketchup ernaast.

Tip .

Bekijk ook de video waarin Zora en Naresh dit recept voordoen #kokenmetkids

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief