Ovenfriet met eigen ketchup

Heb je Koken met Kids gezien en wil je net als Zora en Naresh aan de slag? Het recept voor de lekkerste ovenfrietjes mét huisgemaakte ketchup vind je hier!

40 min
Vega

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 4 vleestomaten
  • 750g kruimig, grote aardappelen
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1 citroen
  • appelciderazijn
  • paprikapoeder

Voorbereiding

Stap 1: De friet

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd lelijke plekjes uit de schil (schil de aardappelen niet). Snijd de aardappelen in lange frieten en dep ze droog met een theedoek. Leg de frieten op bakplaat (met bakpapier). Sprenkel olie over de frieten en bestrooi met wat zout. Zet de frieten 30-40 minuten in de oven, keer na 20 minuten de frieten om.

Stap 2: De ketchup

Maak de ketchup terwijl de frietjes in de oven zitten. Zet een pan water op en breng aan de kook. Was ondertussen de tomaten en kerf de boven en onderkant van de tomaat in met een kruisje. Zet een bak met koud water klaar. Zodra het water kookt, kun je de tomaten in het water leggen. Wacht 30 seconden tot 45 seconden en schep de tomaten met de schuimspaan uit het hete water, direct in het koude water. Laat de tomaten even afkoelen. Pel nu het velletje van de tomaten eraf. Doe de ontvelde tomaten samen met de knoflook, citroensap, olie en azijn in een pan/bak. Pak de staafmixer om er een gladde massa van de maken. Voeg zout en peper, paprikapoeder naar smaak toe.

Stap 3: Smullen maar!

Als de frieten aan alle kanten goed knapperig zijn, haal je ze uit de oven. Serveer in een leuke schaal met de ketchup ernaast.

Vergelijkbare recepten