Ovenaardappeltjes met kip en spinazie

Een simpel en smaakvol AVG’tje! De crispy bite van de aardappels uit de oven zijn heerlijk in contrast met zachtgestoofde spinazie.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g aardappels
  • 4 kipfilets
  • 300 g verse spinazie (of 200 gram diepvriesspinazie)
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: bereid de aardappels

Warm de oven voor op 200°C. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en dep ze droog. Halveer ze, leg ze in een ovenschotel en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout en peper en zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven.

 

Stap 2: bak de kip en stoof de spinazie

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets aan beide zijden in 10 à† 15 minuten gaar op een matig vuur. Stoof de spinazie met aanhangend water en wat zout in ongeveer 6 minuten gaar. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Serveer de kipfilet met de spinazie en de ovenaardappeltjes.

Vergelijkbare recepten