Oriëntaalse aardappelsalade

In deze oriëntaalse aardappelsalade gaat tomaat en paprika, maar het is vooral de koriander die het gerecht een Aziatisch tintje geeft. Een heerlijk bijgerecht naast gegrilde vis of garnalen.

30 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 4 tomaten
  • 4 groene paprika's
  • 2 grote rode uien
  • enkele korianderblaadje
  • vinaigrette

Voorbereiding

Stap 1: bereid de aardappel en tomaat

Snijd de aardappels in blokjes van één cm en kook ze in de magnetron beetgaar. Dompel de tomaten ongeveer 10 seconden onder in kokend water om ze te schillen. En snijd ze in kleine blokjes.

 

Stap 2: maak de salade af

Leg de groene paprika’s 20 minuten onder de grill, tot hun schil zwart ziet en breekt. Schil ze en snijd ze in dunne blokjes. Snijd ook de ui in kleine blokjes, en hak de korianderblaadjes fijn. Meng alle ingrediënten.

Vergelijkbare recepten