Makkelijk en Snel
Fit
Feestje
Salade
Budget
Picknick
BBQ
31min
Vega

Oriëntaalse aardappelsalade .

4 Personen

In deze oriëntaalse aardappelsalade gaat tomaat en paprika, maar het is vooral de koriander die het gerecht een Aziatisch tintje geeft. Een heerlijk bijgerecht naast gegrilde vis of garnalen.

    Ingrediënten
  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 4 tomaten
  • 4 groene paprika's
  • 2 grote rode uien
  • enkele korianderblaadje
  • vinaigrette
Bereiding

Stap 1: bereid de aardappel en tomaat

Snijd de aardappels in blokjes van één cm en kook ze in de magnetron beetgaar. Dompel de tomaten ongeveer 10 seconden onder in kokend water om ze te schillen. En snijd ze in kleine blokjes.

 

Stap 2: maak de salade af

Leg de groene paprika's 20 minuten onder de grill, tot hun schil zwart ziet en breekt. Schil ze en snijd ze in dunne blokjes. Snijd ook de ui in kleine blokjes, en hak de korianderblaadjes fijn. Meng alle ingrediënten.

Tip .

Serveer met een lichte, eenvoudige vinaigrette op basis van gember, limoen en sojasaus.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief