Open aardappelravioli met Japanse invloeden

Met ingrediënten als Dashi, shiitake en enoki is deze open ravioli van aardappel wel een beetje Japans te te noemen. Dashi is een bouillon van vis en zeewier.

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 aardappels
  • 250 gr shiitakepaddenstoelen
  • 100 gr gedroogde shiitakepaddenstoelen
  • 1 sjalotje
  • 5 strookjes bieslook
  • 100 gr kippenbouillon
  • 1 bosje enoki-paddenstoelen
  • 1 vel dashi
  • 5 stengels bleekselderij
  • 50 gr gepofte zwarte quinoa

Voorbereiding

Stap 1: bereid de aardappel

Snijd de aardappel op een mandoline flinterdun. Steek deze uit met een stekertje in een rondje. Blancheer de aardappel kort in licht gezouten water en marineer ze in de olijfolie.

 

Stap 2: bak de vulling

Hak de paddenstoelen fijn in blokjes, voeg wat bieslook toe en één gesnipperd sjalotje. Bak deze op een matig vuur aan en bindt met wat kippenbouillon. Vul de aardappelplakken met deze massa.

 

Stap 3: maak de bouillon

Zet 1 liter water op met 1 Dashi vel (Japanse keuken) 1 sjalot, 1 ui en een handje gedroogde paddenstoelen. Breng dit tegen de kook aan en laat een uurtje trekken. Zeef het mengsel daarna en breng op smaak met zout en peper.

De bleekselderijsalade: Snij de bleekselderij flinterdun op een mandoline en leg de flinters op ijswater zodat ze knapperig worden. Dan afgieten en marineren met olie, Chardonnay-azijn, enoki en gepofte zwarte quinoa.

Verwarm de gevulde aardappelravioli licht in de oven tot hij lauwwarm is, dresseer ze dan op het bord, schenk de paddenstoelenbouillon erom heen en leg de bleekselderijsalade op de ravioli.

Vergelijkbare recepten