No waste aardappelchips met knoflookmayonaise

Piepers weggooien is nooit een goed idee. Met deze no waste aard- appelchips maak je van aardappelschillen een heerlijke snack voor bij de borrel of bij gegrild rood vlees.

1 u
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bol verse knoflook
  • 100 ml mayonaise
  • een snufje cayennepeper
  • 1 el citroensap
  • 1 kg aardappelschillen van grote aardappels
  • extra nodig: aluminiumfolie, frituurpan met plantaardige olie

Voorbereiding

Stap 1: knoflookmayonaise

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wikkel de bol knoflook in aluminiumfolie, zet in het midden van de oven en pof in ca. 40 minuten gaar. Halveer de knoflookbol overdwars, druk de knoflookpuree eruit. Laat de puree afkoelen en roer deze in een kommetje met de mayonaise en cayennepeper door elkaar. Breng op smaak met zout en citroensap.

Stap 2: chips

Verhit de olie in de friteuse tot 180 °C. Was de aardappelschillen in koud water. Leg ze in een vergiet en spoel onder koud stromend water het zetmeel eraf. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de schillen over een schone keukendoek en dep ze goed droog. Frituur een grote handvol aardappelschillen in de hete olie. Bak de schillen in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Schud het mandje zachtjes in de olie zodat de temperatuur gelijk blijft. Haal het mandje omhoog. Schud de olie eraf en bestrooi de aardappelschillen naar smaak met zeezout.

Vergelijkbare recepten