
Nadia’s aardappelkibbeh met citrus
Het lievelingsaardappelrecept van Nadia is het lekkerste dat je in tijden gegeten hebt! Libanese aardappelkibbeh met citroenzest. Simpel en eenvoudig op tafel te zetten.
Ingrediënten
Voor 10 personen
- 1 kg grote kruimige aardappels
- 2 bosjes lente-ui
- 225 g fijne bulgur
- rasp van 1 sinaasappel
- rasp van 2 citroenen
- scheut olijfolie
- snufje pul biber (rode chilivlokken)
Voorbereiding
Stap 1: aardappelpuree
Kook de aardappels in de schil gaar in ca. 30 min. in ruim gezout water. Snijd de lente-ui heel fijn. Laat de aardappels afkoelen, pel ze en stamp heel fijn; druk de puree door een fijne zeef als er klontjes in de puree achterblijven.
Stap 2: de kibbeh
Kneed met je handen de bulgur, ¾ van de lente-ui, het citrusrasp en een scheutje water door de aardappelpuree. Breng op smaak met wat extra zout en voeg eventueel nog een extra scheutje water en/of citroensap toe: de kibbeh moet smeuïg zijn, maar geen puree.
Stap 3: kibbehpatroon
Spreid met natte handen de kibbeh uit over een schaal met een hoogte van ca. 1½ cm en maak hem mooi glad. Maak met de achterkant van een mes of lepel het kibbehpatroon (zie foto) of maak je eigen patroon. Besprenkel de kibbeh rijkelijk met olijfolie en bestrooi met de rest van de lente-ui en met wat pul biber.
Bismillah! (Eetsmakelijk!)
Deze aardappelkibbeh is een recept van chef Nadia (van Nadia & Merijn)