Monique’s crispy geplette krieltjes

Deze crispy geplette aardappeltjes zijn wat ons betreft het summum van heerlijkheid: zacht van binnen én crispy van buiten. 

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kilo grote krieltjes
  • 40 gram roomboter
  • 4 takjes oregano of tijm
  • 3 tenen knoflook
  • grof zeezout
  • Optioneel: handje peterselie, snuf chiliflakes

Voorbereiding

Stap 1: aardappels garen

Was de aardappeltjes en kook ze tien minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden en plet de teentjes knoflook in de schil. Giet de aardappeltjes af en stoom ze droog in de pan.

Stap 2: plet de aardappels

Leg de aardappels vervolgens op een bakblik en plet voorzichtig met een vork. De aardappeltjes zullen iets uit elkaar vallen, maar dat is niet erg.

Stap 3: in de oven

Besprenkel met olijfolie en verdeel er de knoflook, oregano of tijm en boter over. Bak in 25 à 30 minuten krokant en mooi bruin.

Deze supercrispy krieltjes zijn een recept van Monique van Loon (culy.nl)

Vergelijkbare recepten