Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aardappelblokjes uit de oven. De limoen maakt het lekker fris!

40 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 3 grote, bloemige aardappels
  • 4 roodbaarzen
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 4 takjes basilicum (op kamertemperatuur)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 1 limoen
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1:  snijd de ingrediënten

Warm de oven voor op 200°C. Maak de roodbaarzen schoon (of laat dit doen in de viswinkel). Zet even opzij. Snijd de aardappels en de zongedroogde tomaten in blokjes van 1 x 1 cm. Hak de blaadjes basilicum fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

 

Stap 2: vul en bak de vis

Meng de aardappelblokjes, tomaten, basilicum, knoflook en boter. Bestrooi de roodbaarzen met zout en peper en vul ze met het aardappelmengsel. Leg de gevulde roodbaarzen in een ovenschotel en bak ze gedurende 20 minuten. Snijd de limoen in dunne plakjes en verdeel ze over de vis. Zet de ovenschotel nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.

Vergelijkbare recepten

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

1 u 30 min

Ribbetjes met zoete aardappels

1 u
vega

Hasselbackaardappels met gorgonzola

30 min

Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème fraîche

25 min
vega

Krieltjes met geroerbakte groente, gemengde paddenstoelen en blauwe schimmelkaas

45 min
vega

Kwetsenknödel

[#<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 401, title: "Ribbetjes met zoete aardappels", cooking_time: 90, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200&deg;C.&nbsp;Doe de ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit gerecht kan perfect koud gegeten worden.</p...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ribbetjes-met-zoete-aardappels", image: "ribbetjes-met-zoete-aardappels.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:26", updated_at: "2017-07-07 09:02:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 555, title: "Hasselbackaardappels met gorgonzola", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de &#39;waaiertjes&#39;</u></h...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Super makkelijk om te maken en ideeal voor grot...", cooking_method: "Oven", servings: 12, featured: false, slug: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola", image: "hasselbackaardappels-met-gorgonzola.jpg", description: "Met Hasselback aardappels krijg je gegarandeerd ee...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/hasselback-aa...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:38:18", updated_at: "2017-07-20 09:28:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 569, title: "Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een perfect bijgerecht of tussengerecht</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "feest-aardappels-uit-de-oven-met-garnalen-en-creme...", image: "feest-aardappels-uit-de-oven-met-garnalen-en-creme...", description: "Deze gevulde aardappels zijn een heus feestje. Zo ...", average_rating: 4.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:03:55", updated_at: "2017-07-17 13:55:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 571, title: "Krieltjes met geroerbakte groente, gemengde padden...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Sn...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt in plaats van blauwe kaas ook geitenkaa...", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "krieltjes-met-roerbakgroenten-gemende-paddenstoele...", image: "krieltjes-met-roerbakgroenten-gemende-paddenstoele...", description: "Roerbakken is een snelle manier om je eten te bere...", average_rating: 2.33333333333333, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:26:03", updated_at: "2017-07-28 14:36:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 613, title: "Kwetsenknödel", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: het deeg</u></h2>\r\n\r\n<p>Spoel de aa...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 6, featured: true, slug: "kwetsenknodel", image: "160712_FC_Aardappel_Kno_del.jpg", description: "In Oost-Europa worden veel knödel gegeten: hartig...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:26:57", updated_at: "2017-11-10 11:26:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief