Roodbaars gevuld met aardappel uit de oven

Heerlijk voor de zomer: roodbaars gevuld met aardappelblokjes uit de oven. De limoen maakt het lekker fris!

40 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 3 grote, bloemige aardappels
  • 4 roodbaarzen
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 4 takjes basilicum (op kamertemperatuur)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 1 limoen
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1:  snijd de ingrediënten

Warm de oven voor op 200°C. Maak de roodbaarzen schoon (of laat dit doen in de viswinkel). Zet even opzij. Snijd de aardappels en de zongedroogde tomaten in blokjes van 1 x 1 cm. Hak de blaadjes basilicum fijn. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

 

Stap 2: vul en bak de vis

Meng de aardappelblokjes, tomaten, basilicum, knoflook en boter. Bestrooi de roodbaarzen met zout en peper en vul ze met het aardappelmengsel. Leg de gevulde roodbaarzen in een ovenschotel en bak ze gedurende 20 minuten. Snijd de limoen in dunne plakjes en verdeel ze over de vis. Zet de ovenschotel nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer direct.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Aardappelballetjes met salsa van avocado en tomaat

20 min

Luxe aardappelsalade

30 min
vega

Witte asperges met nieuwe aardappels

25 min

Aardappelpaella

20 min
vega

Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto

35 min
vega

Raapstelenstamppot

[#<Recipe id: 394, title: "Aardappelballetjes met salsa van avocado en tomaat", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: de balletjes</u></h2>\r\n\r\n<p>Kook de...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan per persoon een snee ham toevoegen in de...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelballetjes-met-salsa-van-avocado-en-tomaat", image: "aardappelballetjes-met-salsa-van-avocado-en-tomaat...", description: "Aardappelballetjes kan je kant-en-klaar kopen, maa...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=399048", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:18", updated_at: "2017-07-06 13:51:22", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 552, title: "Luxe aardappelsalade", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>H...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met nog wat verse peterselie of wat plak...", cooking_method: "Pan", servings: 2, featured: false, slug: "luxe-aardappelsalade", image: "luxe-aardappelsalade.jpg", description: "Een smakelijke salade in een handomdraai? Met slec...", average_rating: 4.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://chickslovefood.com/5-or-less-luxe-aardappel...", active: true, created_at: "2016-04-13 14:00:55", updated_at: "2018-02-23 06:55:56", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 591, title: "Witte asperges met nieuwe aardappels", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd ...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Als je de schillen met de asperges meekookt, kr...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "witte-asperges-met-nieuwe-aardappels", image: "social_image_Witte-Asperges-nieuwe-aardappels_web....", description: "Dit is dé combinatie van het voorjaar. Heerlijk a...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 13:17:13", updated_at: "2020-03-18 15:49:16", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 442, title: "Aardappelpaella", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt aan de paella ook nog allerlei vissoort...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-paella", image: "aardappel-paella.jpg", description: "Paella is oorspronkelijk een Spaanse rijstgerecht ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:15", updated_at: "2017-07-28 14:03:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 412, title: "Aardappel- en broccolisalade met spinaziepesto", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: Aardappelblokjes oppiepen</u></h2>\r...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook lekker met gewone basilicumpe...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-en-broccolisalade-met-spinaziepesto", image: "aardappel-en-broccolisalade-met-spinaziepesto.jpg", description: "Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Door g...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:39", updated_at: "2017-07-06 15:16:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 598, title: "Raapstelenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Sni...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Aardappelpuree van kruimige aardappels levert e...", cooking_method: "Pureren", servings: 4, featured: true, slug: "raapstelenstamppot", image: "160530_FC_Aardappel_06_raapstelen.jpg", description: "De eerste voorjaarsstamppot is raapstelenstamppot....", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 15:30:32", updated_at: "2019-05-16 12:36:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief