Gewokte aardappels met aubergine en paprika

Als je denkt aan de aardappel krijg je waarschijnlijk niet meteen een mediterrane gevoel. Deze gewokte aardappels bewijzen het tegendeel!

30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels, in dunne sneetjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 medium ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 4 el gehakte koriander
  • 250 ml kippenbouillon

Bereiding

Stap 1: wok de groente

Verhit de olie op hoog vuur in de wok. Sauteer ui, knoflook, aubergine en paprika tot ze zacht maar niet bruin zijn. 

Stap 2: aardappels erbij

Voeg de kippenbouillon en de koriander toe. Breng aan de kook en voeg de aardappelsneetjes toe. Laat doorkoken tot de aardappels beetgaar zijn (15 à 20 min.). Vocht dat dan nog in de wok overblijft, kun je gebruiken als saus.

Vergelijkbare recepten

30 min

Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème fraîche

1 u 20 min
vega

Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus

25 min
vega

Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriander

35 min
vega

Scones met cranberry’s & rozijnen

40 min
vega

Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarijn

30 min

Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme, citroen en gerookte zalm

[#<Recipe id: 569, title: "Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een perfect bijgerecht of tussengerecht</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "feest-aardappels-uit-de-oven-met-garnalen-en-creme...", image: "feest-aardappels-uit-de-oven-met-garnalen-en-creme...", description: "Deze gevulde aardappels zijn een heus feestje. Zo ...", average_rating: 4.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:03:55", updated_at: "2017-07-17 13:55:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 677, title: "Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurt...", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: deeg kneden</u></h2>\r\n\r\n<p>Meng de ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-flammkuchen-met-prei-en-bieslook-yoghurt...", image: "aardappel_flammkuchen.jpg", description: "Ken jij Flammkuchen al? Het bestaat al decennia ma...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-01-02 11:23:33", updated_at: "2020-07-01 08:31:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 563, title: "Marokkaanse aardappelsalade met komijn en koriande...", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De salade krijgt extra glans als je paarse aard...", cooking_method: "koken", servings: 4, featured: false, slug: "marokkaanse-aardappelsalade-met-komijn-en-koriande...", image: "9._Marokkaanse_aardappelsalade_met_komijn_en_koria...", description: "Een aardappelsalade die warm lekkerder smaakt dan ...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:53:34", updated_at: "2020-02-19 09:05:36", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 612, title: "Scones met cranberry’s & rozijnen", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ove...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker als ontbijt of bij de lunch!&nbsp;</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 1, featured: true, slug: "scones-met-cranberry-s-rozijnen", image: "160712_FC_Aardappel_Scone02.jpg", description: "Warm uit de oven zijn ze op z’n best. Echt lekkere...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:10:09", updated_at: "2017-11-10 11:10:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 568, title: "Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarij...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de portobello&#39;s</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker bij vis of gevogelte.</p>\r\n", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "bakplaat-met-aardappels-portobello-s-en-rozemarijn", image: "bakplaat-met-aardappels-portobello-s-en-rozemarijn...", description: "De zachte schil en rode kleur van de roseval aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:38:21", updated_at: "2017-07-17 13:22:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 669, title: "Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Kook de aardap...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vega optie: Kies voor rode bietjes in plaats va...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "gevulde-aardappel-met-aardappelsalade-dragoncreme-...", image: "01_20191029-Mini_Piepershow-FC-169.jpg", description: "Deze gevulde aardappel is een heerlijk voorgerecht...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-10-28 13:08:42", updated_at: "2020-02-19 09:08:30", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief