Mediterraans aardappelbrood

Heb je wel eens aardappelbrood gegeten? Je vervangt een deel van de bloem door aardappelpuree, waardoor het brood steviger van structuur wordt. Je kan er ook kaas of kruiden door mengen voor een speciale smaak!

35 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 2 grote bloemige, gekookte aardappels
  • 325 g tarwebloem
  • 2 dl water
  • 2 el olijfolie
  • 3 g droge gist
  • 0,5 dl halfvolle melk
  • 0,5 el zout
  • 3 el gehakte basilicum
  • 0,5 el oregano
  • 2 el fijngehakte zongedroogde tomaten

Bereiding

Stap 1: deeg maken

Pureer de aardappels met een vork. Verwarm melk, water en olijfolie tot het lauw is. Meng in een kom de bloem met zout, gist, basilicum, oregano en de tomaten. Doe dit mengsel bij de aardappelpuree en voeg beetje bij beetje de lauwwarme melk toe. Kneed goed door tot een soepel deeg een laat het een half uurtje rusten op een warme plaats. Kneed het deeg nogmaals door.

Stap 2: brood in de oven

Vet de bodem en wanden van een bakblik in. Bestuif bodem en wanden met bloem. Schud het overtollige bloem er uit. Verdeel het deeg in de bakvorm en bak het 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar en bruin.

Vergelijkbare recepten

35 min

Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili

30 min
vega

Frisse salade van aardappel en appel met verse bieslook

35 min
vega

Stamppot met paksoi en tempeh balletjes

1 u
vega

Truffelaardappels met geroosterde groente en balsamico

30 min
vega

Indische kentang blado

50 min

Frittata met gerookte zalm

[#<Recipe id: 444, title: "Aardappelgnocchi met jonge spinazie en chili", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aan de kook</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil de...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een beetje rauwe ham of coppa di Pa...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelgnocchi-met-jonge-spinazie-en-chili", image: "aardappelgnocchi.jpg", description: "Zelf gnocchi maken lijkt misschien lastig, maar da...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: false, created_at: "2015-09-03 11:52:17", updated_at: "2019-10-29 10:28:21", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 496, title: "Frisse salade van aardappel en appel met verse bie...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: prepareer de aardappelen</u></h2>\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker met een snufje paprikapoeder bovenop!</p...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "frisse-salade-van-aardappel-en-appel-met-verse-bie...", image: "frisse-salade-van-aardappel-en-appel-met-verse-bie...", description: "Een frisse salade voor warme zomeravonden.", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:15", updated_at: "2017-07-17 14:07:02", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 664, title: "Stamppot met paksoi en tempeh balletjes", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: Maak de puree</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 6, featured: false, slug: "stamppot-met-paksoi-en-tempeh-balletjes", image: "IMG_7074_kopie.jpeg", description: "Zin in stamppot vanavond? Probeer deze variant van...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-15 07:23:10", updated_at: "2022-01-17 10:41:57", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 570, title: "Truffelaardappels met geroosterde groente en balsa...", cooking_time: 60, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 graden.</p>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met Beenham en Honingmosterdsaus!</p>\r\n", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-truffelaardappels-met-groentenmix-en-b...", image: "geroosterde-truffelaardappels-met-groentenmix-en-b...", description: "Verras jouw tafelgenoten met deze exclusieve truff...", average_rating: 4.25, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:21:04", updated_at: "2020-03-25 09:54:50", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 587, title: "Indische kentang blado", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Dit gerecht is pittig gekruid. Indien je dit ge...", cooking_method: "wok", servings: 2, featured: true, slug: "indische-kentang-blado", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-002.jpg", description: "Kentang blado is een Indisch recept voor pittig ge...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.kokkieblanda.nl/indonesian/sayuran-gro...", active: true, created_at: "2017-09-26 10:26:55", updated_at: "2018-06-15 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 668, title: "Frittata met gerookte zalm", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de ingredi&euml;nten voor</u...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 9, featured: false, slug: "frittata-met-gerookte-zalm", image: "Frittata_met_gerookte_zalm_1.jpg", description: "Borrelen gaat beter met heerlijke hapjes! Deze fri...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-09-10 13:46:04", updated_at: "2020-07-01 08:32:48", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief