Makkelijke moussaka

Een ovenschotel doet het altijd goed! Deze makkelijke moussaka van onze ambassadeur Eef Kookt Zo kost je maar een half uurtje. De oven doet de rest! Dit recept bevat 630 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd.

1 u

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 g aardappelschijfjes
  • 500 g mager rundergehakt
  • 500 ml passata
  • 300 ml halfvolle melk
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 2 aubergines
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl oregano
  • 1 tl piment
  • 1 tl kaneel
  • 2 el (olijf)olie
  • nootmuskaat naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Maak de gehaktsaus

Verwarm de oven voor op 185 graden. Snipper het uitje en snij de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg het gehakt toe samen met de piment, kaneel, oregano, peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul. Voeg dan de passata toe samen met het laurierblaadje en laat dit vervolgens ca. 20 minuten rustig koken. Breng tot slot verder op smaak met peper en zout.

Stap 2: Bak de aardappel en aubergine

Verhit in een andere pan opnieuw een eetlepel olie en bak de aardappelschijfjes even kort goudbruin en gaar. Verdeel ze vervolgens over de bodem van een ruime ovenschaal. Tot slot snij je de aubergine in dunne plakken, kruid ze met een klein beetje peper en zout en bak gaar aan beide kanten in dezelfde koekenpan. Verdeel de helft van de aubergine over de aardappels, verdeel daarover de gehaktsaus (verwijder het laurierblaadje) en daarop doe je de rest van de aubergines.

Stap 3: Maak de saus

Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem, voeg dan de bloem toe en bak dit even kort mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Haal de pan van het vuur en meng de eitjes erdoor met een garde. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 4: Bak de moussaka

Giet de saus over de ovenschotel en zet de moussaka nu in de oven voor ongeveer 30-35 minuten tot de bovenkant mooi gaar en verkleurd is. Eet smakelijk!

Dit recept is van onze ambassadeur Eef Kookt Zo.

Vergelijkbare recepten