Kruidige aardappels met merguez en aubergine salade

Merguez is een lekkere kruidige worst die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt. In dit gerecht eet je de worst met kruidige aardappels en een lekkere frisse aubergine salade. Een perfect gerecht voor op een lentedag!

20 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 aubergines
  • 900 g aardappeltjes
  • 2 el olijfolie + extra om in te bakken
  • 6 merguezworstjes (of andere kruidige worstjes)
  • 1 sjalot
  • zout
  • 5 g peterselie

Voorbereiding

Stap 1: bak de aubergines in de oven

Verwarm de oven voor op 220 ℃. Prik de aubergines rondom in met een vork, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 1 uur in de oven, tot het vel verschrompeld is en de binnenkant zacht. Begin pas als je de aubergine uit de oven haalt met de rest van het gerecht, laat de aubergine intussen iets afkoelen.

Stap 2: bak de aardappelpartjes

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de aardappelpartjes circa 10 minuten.

Stap 3: voeg de sjalot en worst toe aan de pan

Snijd de worsten in stukken van 2 tot 3 centimeter. Pel en snipper de sjalot en voeg samen met de stukken worst toe aan de pan. Draai het vuur iets hoger en bak nog 10 minuten zodat de worst helemaal gaar is en de aardappels goudbruin kleuren.

Stap 4: finishing touch

Snijd de aubergines doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees uit het vel. Rasp de knoflook en meng in een kom samen met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout met het aubergine vruchtvlees. Hak de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en meng de helft door de aubergine.

Stap 5: serveer de aardappel, worst en salade

Schep de rest van de peterselie door de aardappel en worst en serveer samen met de auberginesalade.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Zo Gepiept’.

Vergelijkbare recepten