Krokante aardappelbootjes

Deze aardappelbootjes gevuld met kaas, room en ham zijn een echte kinder-hit. Je kan eindeloos variëren met de bootjes: doe er een mengsel in wat jij lekker vindt!

1 u 10 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 grote, vastkokende aardappels
  • 2 el boter
  • zout, versgemalen peper
  • 1 kop gemalen parmezaanse kaas
  • 4 snede gedroogde ham, krokant gebakken en in stukjes
  • 8 el zure room
  • 1 vers gesnipperde lente-uitje

Bereiding

Stap 1: bak de aardappels

Doorprik de aardappels met een vork en bak ze in een ovenschaal gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven (220°C) tot ze gaar zijn. 

Stap 2: lepel ze leeg

Snijd ze in de lengterichting door en lepel ze leeg, zodat ongeveer 1,5 cm dik rondom over blijft. Bestrijk de binnenkant van de aardappelbootjes met boter en kaas en kruid ze vervolgens met peper en zout.

Stap 3: bootjes in de grill

Leg de helften op bakpapier en plaats ze ongeveer 2 minuten onder de hete grill, tot de kaas smelt. Garneer elk bootje met 1 eetlepel zure room, de stukjes ham en de gesnipperde lente-uitjes.

Vergelijkbare recepten

35 min

Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd

1 u 30 min

Ovenpiepers met eieren & luxe ham

35 min
vega

Stamppot met paksoi en tempeh balletjes

45 min
vega

Pieperregenboog uit de oven

50 min

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

25 min

Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes

[#<Recipe id: 599, title: "Stamppot met bospeen, sjalot en grove mosterd", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Spatel op het laatste moment kleine takjes of b...", cooking_method: "Pureren", servings: 6, featured: true, slug: "stamppot-met-bospeen-sjalot-en-grove-mosterd", image: "content_3ac0637adc60af71067572c2deb7d7a5.jpg", description: "Deze stamppot is een variatie op de klassieke huts...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 16:01:04", updated_at: "2020-03-25 09:53:02", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 537, title: "Ovenpiepers met eieren & luxe ham", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p><a href=\"https://aardappels.nl/recipes/crispy-g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham", image: "ovenpiepers-met-eieren-luxe-ham.jpg", description: "Ovengebakken aardappels verdienen een prominente p...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.jamiemagazine.nl/recepten/ovenpiepers-m...", active: true, created_at: "2016-03-07 11:10:54", updated_at: "2019-06-07 13:52:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 664, title: "Stamppot met paksoi en tempeh balletjes", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: Maak de puree</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 6, featured: true, slug: "stamppot-met-paksoi-en-tempeh-balletjes", image: "IMG_7074_kopie.jpeg", description: "Zin in stamppot vanavond? Probeer deze variant van...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-15 07:23:10", updated_at: "2019-07-16 08:52:18", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 616, title: "Pieperregenboog uit de oven", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: in de oven</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm d...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bekijk ook hoe Mees en Naresh het recept maken ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "pieperregenboog-uit-de-oven", image: "Rainbow-Potatoes-07-cupcakeproject.jpg", description: "Deze mooie en lekkere piepers zijn superleuk om sa...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.cupcakeproject.com/2014/03/rainbow-hass...", active: true, created_at: "2017-12-14 08:45:32", updated_at: "2019-01-27 23:38:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 489, title: "Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten", cooking_time: 50, instructions: "<p>Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voor een vegetarische variant kun je&nbsp;het g...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten", image: "ovenschotel-van-aardappelpuree-gehakt-en-tomaten.j...", description: "", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:07", updated_at: "2017-07-07 08:54:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 480, title: "Andijviestamppot met spekjes en zilveruitjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar en pureer de aardappels</u></h...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt het spek vervangen door worst. Lekker w...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "andijviestoemp-met-spekjes-en-zilveruitjes", image: "andijviestoemp-met-spekjes-en-zilveruitjes.jpg", description: "Een meer Nederlands gerecht dan de oer-oude andijv...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:57", updated_at: "2017-07-20 11:26:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief