Krieltjes met broccoli en kip uit de oven

Een gerecht dat maar 10 minuten voorbereidingstijd kost? Yes please! Deze ovenschotel van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda schuif je in no time in de oven en dan heb je er geen omkijken meer naar. Dit recept bevat 429 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

35 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 400 gr broccoliroosjes
  • 900 gr voorgekookte krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • zeezout naar smaak
  • 300 gr kipdijfilet
  • 2 el pesto

Bereiding

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de broccoli roosjes vier minuten in kokend water. Giet de broccoli vervolgens af.

Stap 2: Meng de ingrediënten

Meng de olijfolie met de rozemarijn en een flinke snuf zeezout. Voeg de voorgekookte krieltjes toe en hussel goed door elkaar. Het beste kun je dit even met je handen doen. Snijd vervolgens de kipdijfilet in stukjes en meng met de pesto.

Stap 3: Bak de ovenschotel

Voeg de broccoli, krieltjes en kip toe aan een grote ovenschaal en schuif de schaal 20-25 minuten in de oven. Voor een extra bruin korstje zet je de ovenschotel met krieltjes nog 5 minuten onder de grill.

Dit recept is van onze ambassadeur Lekker Eten met Linda.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Witte asperges met nieuwe aardappels

1 u 15 min

Traybake met aardappel

1 u 40 min

Aardappelsalade met octopus

40 min

Aardappeltjes met Parmezaanjus

30 min

Aardappelsamosas

15 min

Pittige aardappeltjes met krab en jalapenospepers

[#<Recipe id: 591, title: "Witte asperges met nieuwe aardappels", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd ...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Als je de schillen met de asperges meekookt, kr...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: false, slug: "witte-asperges-met-nieuwe-aardappels", image: "social_image_Witte-Asperges-nieuwe-aardappels_web....", description: "Dit is dé combinatie van het voorjaar. Heerlijk a...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 13:17:13", updated_at: "2020-03-18 15:49:16", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 681, title: "Traybake met aardappel", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1:&nbsp;Marineer de kip&nbsp;(van tevo...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "oven", servings: 4, featured: true, slug: "traybake-met-aardappel", image: "Traybake_met_aardappel_4.jpg", description: "Wil je lekker, makkelijk en gezond eten? Ga dan vo...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-05-18 11:41:04", updated_at: "2020-05-18 11:50:05", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: true>, #<Recipe id: 535, title: "Aardappelsalade met octopus", cooking_time: 100, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de octopus en aardappel</u><...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heb je weinig tijd, koop dan voorgekookte octop...", cooking_method: "overige", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-octopus", image: "aardappelsalade-met-octopus.jpeg", description: "Waan jezelf in de zomerse sferen met deze salade v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:54:05", updated_at: "2019-06-07 13:53:01", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 429, title: "Aardappeltjes met Parmezaanjus", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: rooster de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met een lekkere frisse salade en stukje...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-met-parmezaanjus", image: "aardappeltjes-met-parmezaanjus.jpg", description: "Patate con sugo di Parmigiano, zouden ze in Italië...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:59", updated_at: "2017-07-13 12:45:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 355, title: "Aardappelsamosas", cooking_time: 30, instructions: "<p>Extra nodig: sat&eacute;prikker</p>\r\n\r\n<h2><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Tip: Serveer met chilisaus. Per persoon ca. 100...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsamosas", image: "aardappelsamosas.jpg", description: "Samosas zijn een heerlijk Indiaas voor- of bijgere...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:24", updated_at: "2017-07-17 11:50:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 419, title: "Pittige aardappeltjes met krab en jalapenospepers", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: wok de aardappels en groenten</u></...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg eventueel lente-uitjes toe voor meer kleur...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "mexican-style-aardappeltjes-met-krab-en-jalapenosp...", image: "mexican-style-aardappeltjes-met-krab-en-jalapenosp...", description: "Opzoek naar de zomers recept dat makkelijk is en o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:47", updated_at: "2017-07-07 10:12:17", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief