Koude aardappel-roomsoep

Organiseer je een meergangendinner? Dit koude soepje van aardappel is een lekkere amuse!

40 min

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 kruimige aardappels
  • 25 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 l tuinkruidenbouillon
  • 1 bekertje crème fraîche

Voorbereiding

Stap 1: kook de ingrediënten

Smelt de boter in een (soep)pan. Houd 1 el bosui apart en fruit de rest met de sjalot 2 min. in de boter, zonder te kleuren. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in 20 min. op laag vuur langzaam gaar.

 

Stap 2: pureer de soep

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche, (versgemalen) zwarte peper en zout naar smaak toe. Laat de soep even afkoelen en laat hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast door en door koud worden. Proef de soep en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Schep de soep in feestelijke glaasjes en bestrooi met de rest van bosui.

Vergelijkbare recepten