
Koude aardappel-preisoep met room en garnaaltjes
Gazpacho, oftewel een koude soep, zijn perfect voor warme, zomerse dagen. De aardappel in de preisoep maakt het heerlijk romig. Het is een prima voorgerecht bij een feestelijk etentje.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 3 grote, bloemige aardappels
- 150 g grijze garnalen
- 200 g prei
- 2 dl witte wijn
- peper en zout
- 4 el zure room
- 2 el olijfolie
Voorbereiding
Stap 1: koken
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 2 cm. Snij de prei in ringen van 1 cm dikte. Doe de wijn en de groentebouillon, aardappel en prei in een kookpan.
Stap 2: pureren
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de aardappel en de prei gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer en giet door een fijne zeef. Laat de aardappel-preisoep afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: serveren
Verdeel de soep over 4 kommetjes. Schep er wat zure room en garnalen op en besprenkel met enkele druppels olijfolie.