Koken

Hoe kook je de perfecte aardappels? Dat leggen wij je graag uit! Volg deze stappen en gebruik je gekookte aardappels voor een lekkere stamppot, aardappelsalade of voor de klassieke ‘aardappels, groente en vlees’. Eet smakelijk!

30 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 gr vastkokende aardappels
  • zout naar smaak

Voorbereiding

Stap 1: Voorbereiding

Kies voor vastkokende aardappels en neem per persoon ongeveer 150 gram. Schil de aardappels of maak ze schoon met een borsteltje en water. Snijd de aardappels vervolgens in gelijke stukken.

Stap 2: Koken

Doe de aardappels in een pan en voeg water en een snuf zout toe. Breng het water aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Kook de aardappels in 20 tot 25 minuten gaar. Tip: test of de aardappels gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als dit makkelijk gaat zijn de aardappels gaar!

Stap 3: Afgieten

Haal de pan van het vuur en giet het water af met behulp van een vergiet. Ze zijn klaar om te serveren!

Vergelijkbare recepten