Knapperige aardappeltjes met kip

Door de aardappels door een mengsel van ei en emmentaler kaas te roeren, krijgen ze in de pan een heerlijk krokant laagje. Vergeet niet de komkommersalade: die maakt het gerecht helemaal af!

25 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 3 grote vastkokende aardappels
  • 1 eiwit
  • 50 g fijngeraspte emmentaler
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 200 g kipfilets, in dikke plakken
  • peper en zout
  • 0,5 komkommer
  • 125 g gele kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 0,5 bosje peterselie
  • 100 g gemengde sla
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • sap van 1 limoen
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Voorbereiding

Stap 1: gaar de aardappels in de magnetron

Schil de aardappels en snij ze in plakjes van 3 mm dikte. Gaar ze met 1 eetlepel water, afgedekt met magnetronfolie ongeveer 3 minuten in de magnetron op vol vermogen (900 Watt).

Stap 2: aardappelschijfjes door de emmentaler mix

Klop het eiwit los en haal de aardappelschijfjes erdoor en vervolgens door de emmentaler kaas.

Stap 3: in de koekenpan

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelplakjes en kip goudbruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper. 

Stap 4: komkommersla

Snij de komkommer in schijfjes, halveer de kerstomaatjes, snipper de lente-ui en hak de peterselie fijn. Meng de sla met de komkommer, tomaatjes en lente-ui. 

Stap 5: dressing

Klop van de rest van de olijfolie, limoensap en peterselie een dressing. Verdeel de salade over 2 borden en leg hierop aardappeltjes en kip. Druppel er de dressing over en bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Vergelijkbare recepten