Kleurrijke piepertoefjes

Feestelijke piepers maken? Deze Franse Pommes Duchesses zijn erg lekker en kindvriendelijk! Dit recept bevat 455 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten oventijd.

45 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 650 gram kruimige aardappels, geschild
  • 1 pak dieprvieserwten
  • 3 rode bieten
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram geraspte kaas
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • Versgehakte peterselie
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Aardappels en bieten koken

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte, in drieën of in vieren. Spoel ze onder de kraan met koud water goed schoon. Leg de aardappelstukken in een grote kookpan en schenk er zoveel koud water bij dat ze voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Kook ook de rode bieten in 20 tot 30 minuten gaar. Maak ondertussen de diepvrieserwten warm. Giet de aardappels af en zet de pan nog ca. 1 minuut terug op matig vuur om ze droog te stomen. Schud ze af en toe om. Snijd de bietjes in blokjes.

Stap 2: Puree maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de aardappels met een pureestamper. Meng het ei, de eidooiers en boter erdoor. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Verdeel de puree in drie gelijke delen. Pureer 1/3 van de aardappelpuree met de rode bietjes, 1/3 van de puree met de diepvrieserwten en 1/3  van de puree met kaas en peterselie. Schep één kleur in de spuitzak en spuit op de bakplaat hoge rozetten, herhaal dit ook met de twee andere kleuren.

Stap 3: Toefjes afbakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in ca. 15 minuten goudbruin en krokant. Zo heb je uiteindelijk roze, groene en neutrale (met kaas en peterselie) aardappeltoefjes.

Vergelijkbare recepten