Kleurrijke piepertoefjes

Feestelijke piepers maken? Deze Franse Pommes Duchesses zijn erg lekker en kindvriendelijk! Dit recept bevat 455 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 30 minuten + 15 minuten oventijd.

45 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 650 gram kruimige aardappels, geschild
  • 1 pak dieprvieserwten
  • 3 rode bieten
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram geraspte kaas
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • Versgehakte peterselie
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: Aardappels en bieten koken

Snijd de aardappels in stukken van gelijke grootte, in drieën of in vieren. Spoel ze onder de kraan met koud water goed schoon. Leg de aardappelstukken in een grote kookpan en schenk er zoveel koud water bij dat ze voor de helft onder water staan. Voeg zout naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en breng de aardappels aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Kook ook de rode bieten in 20 tot 30 minuten gaar. Maak ondertussen de diepvrieserwten warm. Giet de aardappels af en zet de pan nog ca. 1 minuut terug op matig vuur om ze droog te stomen. Schud ze af en toe om. Snijd de bietjes in blokjes.

Stap 2: Puree maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de aardappels met een pureestamper. Meng het ei, de eidooiers en boter erdoor. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, zout en versgemalen peper. Verdeel de puree in drie gelijke delen. Pureer 1/3 van de aardappelpuree met de rode bietjes, 1/3 van de puree met de diepvrieserwten en 1/3  van de puree met kaas en peterselie. Schep één kleur in de spuitzak en spuit op de bakplaat hoge rozetten, herhaal dit ook met de twee andere kleuren.

Stap 3: Toefjes afbakken

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak in ca. 15 minuten goudbruin en krokant. Zo heb je uiteindelijk roze, groene en neutrale (met kaas en peterselie) aardappeltoefjes.

Vergelijkbare recepten

30 min

Cottage pie

2 u 35 min

Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm

30 min
vega

Aardappel-peren galette

20 min
vega

Aardappel- en knolselderijfrietjes met verse remouladesaus

50 min

Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten

20 min

Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis

[#<Recipe id: 661, title: "Cottage pie", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>STAP 1: MAAK DE AARDAPPELPUREE</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 6, featured: true, slug: "shepherd-s-pie", image: "Cottagepie_heleschaal_kopie.jpg", description: "Een cottage pie is een ovenschotel van gehakt en a...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-11 13:25:45", updated_at: "2019-12-16 10:21:56", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 430, title: "Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm", cooking_time: 155, instructions: "<h2><u>Stap 1: marineer de zalm</u></h2>\r\n\r\n<p>Men...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De zalmfilet kan vervangen worden door een stuk...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm", image: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm.jpg", description: "Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:01", updated_at: "2017-07-07 10:37:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 546, title: "Aardappel-peren galette", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding van de aardappels</u>...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Verander de peer in appel voor meer bite</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-peren-galette", image: "aardappel-peren-galette.jpg", description: "Aardappel-peren galette is een Frans voorgerecht w...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.jamiemagazine.nl/nl/recepten/28692/aar...", active: true, created_at: "2016-04-08 12:38:34", updated_at: "2018-04-26 10:51:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 414, title: "Aardappel- en knolselderijfrietjes met verse remou...", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de remoulade</u></h2>\r\n\r\n<p>Me...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kunt deze frietjes ook gewoon bakken in een ...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-en-knolselderijfrietjes-met-verse-remoul...", image: "aardappel-en-knolselderijfrietjes-met-verse-remoul...", description: "Wil je een keer wat anders dan patat met mayo? Maa...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:41", updated_at: "2017-07-07 10:24:38", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 474, title: "Geroosterde aardappeltjes met artisjokkenharten", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel en groenten</u><...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bewaar nog wat rozemarijn voor de afwerking. Ha...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten", image: "geroosterde-aardappeltjes-met-artisjokkenharten.jp...", description: "Een makkelijke ovenschotel met aardappels en artis...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:51", updated_at: "2017-07-20 11:27:07", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 536, title: "Amuse van aardappel met cime di rapa en ansjovis", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels en cimi di rapa koken</u...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Wil je er echt iets feestelijks van maken? Dan ...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: false, slug: "amuse-van-aardappel-met-cime-di-rapa-en-ansjovis", image: "amuse-van-aardappel-met-cime-di-rapa-en-ansjovis.j...", description: "Een amuse is een klein hapje om de smaakpapillen v...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:59:18", updated_at: "2018-11-03 12:03:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief