Kippenborsten met een vulling van aardappels en raketsla

Kip en aardappels kun je natuurlijk los van elkaar eten. Maar door het vlees te vullen met puree krijg je weer een andere smaakbeleving.

1 u 5 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 grote, bloemige aardappels, in kleine blokjes
  • 1 ei, geklopt
  • 4 grote kippenborsten
  • boter
  • 1 bussel raketsla
  • 2 el versnipperde koriander

Voorbereiding

Stap 1: maak de vulling

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels in 20 minuten zacht en pureer ze. Vermeng met de versnipperde raketsla, het ei en de koriander. 

 

Stap 2: vul de kip

Snijd de kippenborsten in de lengte open om een soort enveloppe te vormen. Lepel de aardappelvulling in de holte en sluit af met een cocktailprikker.

 

Stap 3: bak de gevulde kip

Leg de kippenborsten in een ovenschaal en doe een klontje boter op elke kippenborst. Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten.Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten.

Vergelijkbare recepten