Kippenborsten met een vulling van aardappels en raketsla
Kip en aardappels kun je natuurlijk los van elkaar eten. Maar door het vlees te vullen met puree krijg je weer een andere smaakbeleving.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 grote, bloemige aardappels, in kleine blokjes
- 1 ei, geklopt
- 4 grote kippenborsten
- boter
- 1 bussel raketsla
- 2 el versnipperde koriander
Voorbereiding
Stap 1: maak de vulling
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels in 20 minuten zacht en pureer ze. Vermeng met de versnipperde raketsla, het ei en de koriander.
Stap 2: vul de kip
Snijd de kippenborsten in de lengte open om een soort enveloppe te vormen. Lepel de aardappelvulling in de holte en sluit af met een cocktailprikker.
Stap 3: bak de gevulde kip
Leg de kippenborsten in een ovenschaal en doe een klontje boter op elke kippenborst. Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten.Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten.