Kippenborsten met een vulling van aardappels en raketsla

Kip en aardappels kun je natuurlijk los van elkaar eten. Maar door het vlees te vullen met puree krijg je weer een andere smaakbeleving.

1 u 5 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 grote, bloemige aardappels, in kleine blokjes
  • 1 ei, geklopt
  • 4 grote kippenborsten
  • boter
  • 1 bussel raketsla
  • 2 el versnipperde koriander

Bereiding

Stap 1: maak de vulling

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappels in 20 minuten zacht en pureer ze. Vermeng met de versnipperde raketsla, het ei en de koriander. 

 

Stap 2: vul de kip

Snijd de kippenborsten in de lengte open om een soort enveloppe te vormen. Lepel de aardappelvulling in de holte en sluit af met een cocktailprikker.

 

Stap 3: bak de gevulde kip

Leg de kippenborsten in een ovenschaal en doe een klontje boter op elke kippenborst. Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten.Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Aardappelspiesjes met paprika

50 min

Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree

20 min
vega

Gewokte aardappels met garam massala

30 min

Gewokte aardappels met aubergine en paprika

15 min
vega

Stevige soep van aardappels en erwtjes

30 min

Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème fraîche

[#<Recipe id: 466, title: "Aardappelspiesjes met paprika", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>B...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de kerstomaten vervangen door een andere...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelspiesjes-met-paprika", image: "aardappelspiesjes-met-paprika.jpg", description: "Ga je barbecuen maar wil je wel eens wat anders da...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:42", updated_at: "2017-07-17 12:13:42", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 469, title: "Varkenshaasje gevuld met aardappelpuree", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg de laatste 10 minuten eens trosjes kerstom...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "varkenshaasje-gevuld-met-aardappelpuree", image: "varkenshaasje-gevuld-met-aardappelpuree.jpg", description: "Wat te serveren met Kerst? Maak deze varkenshaas o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "https://www.lekkervanbijons.be/recepten/varkenshaa...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:45", updated_at: "2017-07-07 09:17:12", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 383, title: "Gewokte aardappels met garam massala", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid aardappels voor</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met een stukje lamsvlees.</p>\r\n", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappels-met-garam-massala", image: "gewokte-aardappels-garam-massala.jpg", description: "Aardappels zijn gemakkelijk te bereiden in een wok...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=350014", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:06", updated_at: "2017-07-03 15:31:46", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 386, title: "Gewokte aardappels met aubergine en paprika", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: wok de groente</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Past perfect bij een gegrild lamskoteletje.</p>...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "mediterrane-aardappels", image: "mediterrane-aardappels.jpg", description: "Als je denkt aan de aardappel krijg je waarschijnl...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:09", updated_at: "2017-07-20 09:10:22", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 366, title: "Stevige soep van aardappels en erwtjes", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: snij de ingredi&euml;nten</u></h2>\r...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt de erwtjes ook vervangen door maiskorre...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "stevige-soep-van-aardappels-en-erwtjes", image: "stevige-soep-van-aardappels-en-erwtjes.jpg", description: "Deze soep van aardappels en erwtjes kun je als maa...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:46", updated_at: "2019-06-07 14:17:50", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 569, title: "Feest-Aardappels uit de oven met garnalen en crème...", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwar...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een perfect bijgerecht of tussengerecht</p>\r\n", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "feest-aardappels-uit-de-oven-met-garnalen-en-creme...", image: "feest-aardappels-uit-de-oven-met-garnalen-en-creme...", description: "Deze gevulde aardappels zijn een heus feestje. Zo ...", average_rating: 4.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-12-02 13:03:55", updated_at: "2017-07-17 13:55:01", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief