Makkelijk en Snel
Budget
Uit de oven
50min
Kids

Gebraden kip met aardappels .

4 Personen

Proef de smaken van Sicilië op je bord! Citroen, olijven en witte wijn zijn typische ingrediënten van dit Italiaanse eiland.

    Ingrediënten
  • 5 middelgrote, vastkokende aardappels
  • 1 kippendeel per persoon (kippendij of kippenkarbonade)
  • 1 medium, versnipperde ui
  • 2 tenen, versnipperde knoflook
  • olijfolie
  • 1 bussel peterselie, versnipperd
  • 1 blik groene olijven met pit
  • 2 citroenen
  • 1 glas witte wijn
Bereiding

Stap 1: braad de kip

Verwarm de oven voor op 200°C. Braad de ui en kip in een braadpan goudbruin. 

 

Stap 2: zet alles in de oven

Als de kip bruin is, plaats je ze samen met de ui in een ovenschaal. Voeg de helft van de peterselie, de aardappels, olijven, look, het sap en de zeste van 1 citroen en een glas witte wijn toe (de wijn kan je vervangen door een glas water of groentebouillon). Zet alles in de oven. Bestrijk de kip na 15 minuten met het vocht in de schaal en voeg enkele nieuwe citroenschijfjes toe. Laat nog ongeveer 15 minuten in de oven staan. Werk af met peterselie en serveer.

Tip .

Je kan dit gerecht ook maken met krieltjes. Neem ongeveer 20 stuks en snijd ze door de helft.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief