Kalfsstoverij

In de gure wintermaanden snak je vaak naar stoofschotels. Met deze kalfsstoofpot warm je zo weer op!

2 u

Ingredi├źnten

Voor 4 Personen
  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 2 wortelen
  • struik bleekselderij
  • 2 uien
  • 450 g kalfslapjes
  • 50 g gezouten boter
  • 2 l (kalfs) bouillon
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes peterselie
  • 2 dl room
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1: snijd de ingrediënten

Schil de aardappels en snij ze in 4 stukken. Maak de wortelen schoon en snij ze in plakjes. Snij de stronk en de bladeren van de bleekselderij. Was de stengels en snij ze in stukjes. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Snij het kalfsvlees in blokjes van 2 cm.

 

Stap 2: laat het stoven

Verhit de boter in een braadpan. Bak het kalfsvlees al omscheppend in 2 minuten rondom goudbruin. Voeg wortel, bleekselderij en ui toe aan de pan en bak alles al omscheppend nog eens 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schenk er warme bouillon bij en laat 1,5 uur afgedekt zachtjes stoven. Doe de aardappels bij de stoofschotel en laat nog eens 20 minuten zachtjes stoven. Hak dille en peterselie fijn.

 

Stap 3: voeg de laatste ingrediënten toe

Haal de pan van het vuur en voeg de room toe, samen met het limoensap, de dille en de peterselie. Kruid met zout en peper en dien op in een kom.

Vergelijkbare recepten

1 u

Makkelijke moussaka

30 min
vega

Appel-aardappelsalade met bieslook

45 min
vega

Aardappelsalade met pindasaus

40 min

Ovenaardappeltjes met kip en spinazie

45 min

Krieltjes ovenschotel met broccoli en kip

30 min

Gebakken aardappels met spekjes en ei

[#<Recipe id: 679, title: "Makkelijke moussaka", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: Maak de gehaktsaus</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "oven", servings: 4, featured: false, slug: "makkelijke-moussaka", image: "Moussaka.jpg", description: "Een ovenschotel doet het altijd goed! Deze makkeli...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-03-25 12:28:29", updated_at: "2020-07-01 08:28:20", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 356, title: "Appel-aardappelsalade met bieslook", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de salade direct (lauw of koud) als bij...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "appel-aardappelsalade-met-bieslook", image: "appel-aardappelsalade-met-bieslook.jpg", description: "Opzoek naar een makkelijke salade? Probeer eens de...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:25", updated_at: "2017-07-07 10:00:21", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 557, title: "Aardappelsalade met pindasaus", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de tofu ook vervangen door kip</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-pindasaus", image: "aardappelsalade-met-pindasaus.jpg", description: "Pindasaus kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-13 15:25:12", updated_at: "2019-07-30 09:29:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 477, title: "Ovenaardappeltjes met kip en spinazie", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de kip eens door een kalfslapje.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "ovenaardappeltjes-met-kip-en-spinazie", image: "ovenaardappeltjes-met-kip-en-spinazie.jpg", description: "Een simpel en smaakvol AVG'tje! De crispy bite van...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:53", updated_at: "2017-07-07 09:55:27", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 678, title: "Krieltjes ovenschotel met broccoli en kip", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de groenten</u></h2>\r\n\r\n<p>Ver...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "krieltjes-ovenschotel-met-broccoli-en-kip", image: "Ovenschotel_liggend_.jpg", description: "Vanavond een lekkere en ├ęcht makkelijke ovenschote...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-03-16 11:10:35", updated_at: "2020-07-01 08:31:34", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 519, title: "Gebakken aardappels met spekjes en ei", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: spekjes en aardappelen</u></h2>\r\n\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer de Tiroler Gr&ouml;stl met een lekkere ...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "tiroler-gr-stl", image: "Gebakken-aardappels-met-spekjes-en-ei.jpg", description: "De wintersporters onder ons zullen dit gerecht wel...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:13", updated_at: "2017-07-17 14:17:31", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief