Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen

Involtini zijn dunne lapjes vlees met vulling die opgerold worden. Perfect voor een Italiaans etentje!

1 u

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 2 bloemige aardappels
  • 2 dunne kalfslapjes (2mm, plat slaan tussen 2 vellen plasticfolie)
  • 4 gezouten ansjovisfiletjes
  • 0,5 el gesnipperde basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 dl vleesbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • cocktailprikker

Voorbereiding

Stap 1: rol de kalfsinvoltini

Kook de aardappels gaar en pureer ze. Meng de puree met de basilicum en kruid met peper en zout. Leg op ieder kalfslapje een ansjovisfiletje en een beetje puree en rol het op. Houd het rolletje bij elkaar d.m.v. cocktailprikkers.

 

Stap 2: bak de kalfsinvoltini

Leg de involtini in een ovenschaal met een beetje olijfolie en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 7 minuten. Draai ze om en bak ze nog eens even lang. Kook de vleesbouillon met het citroensap in tot de helft van het volume. Serveer de involtini overgoten met bouillon.

Vergelijkbare recepten