Kalfsinvoltini en aardappeltjes met citroen

Involtini zijn dunne lapjes vlees met vulling die opgerold worden. Perfect voor een Italiaans etentje!

1 u

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 2 bloemige aardappels
  • 2 dunne kalfslapjes (2mm, plat slaan tussen 2 vellen plasticfolie)
  • 4 gezouten ansjovisfiletjes
  • 0,5 el gesnipperde basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 dl vleesbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie
  • cocktailprikker

Bereiding

Stap 1: rol de kalfsinvoltini

Kook de aardappels gaar en pureer ze. Meng de puree met de basilicum en kruid met peper en zout. Leg op ieder kalfslapje een ansjovisfiletje en een beetje puree en rol het op. Houd het rolletje bij elkaar d.m.v. cocktailprikkers.

 

Stap 2: bak de kalfsinvoltini

Leg de involtini in een ovenschaal met een beetje olijfolie en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 7 minuten. Draai ze om en bak ze nog eens even lang. Kook de vleesbouillon met het citroensap in tot de helft van het volume. Serveer de involtini overgoten met bouillon.

Vergelijkbare recepten

1 u

Varkensgebraad met aardappels

40 min

Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar

1 u 30 min

Toscaanse aardappelgratin

1 u

Surinaams gekruide piepers

25 min

Aardappelcourgettepuree met parelhoen

35 min
vega

Bietenstamppot

[#<Recipe id: 393, title: "Varkensgebraad met aardappels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: kruid het vlees</u></h2>\r\n\r\n<p>Verw...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met groene bonen of een eenvoudige toma...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "varkensgebraad-met-aardappels", image: "varkensgebraad-met-aardappels.jpg", description: "Geef aardappels nog meer smaak door het mee te bak...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:17", updated_at: "2019-03-11 17:01:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 503, title: "Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche ...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil ...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Doe eventueel nog kaviaar op de cr&egrave;me fr...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelblini-s-met-gerookte-zalm-creme-fraiche-e...", image: "aardappelblini-s-met-gerookte-zalm-creme-fraiche-e...", description: "Wil je de blits maken tijdens een diner? Dan zit j...", average_rating: 2.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.culy.nl/recepten/sjieke-blinis-met-zalm...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:32", updated_at: "2017-07-06 13:54:14", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 379, title: "Toscaanse aardappelgratin ", cooking_time: 90, instructions: "<h2><u>Stap 1: bakken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ov...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Als je geen fan bent van olijven, kan je die ve...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "toscaanse-aardappelgratin", image: "toscaanse-aardappelgratin.jpg", description: "Een keer een ander soort aardappelgratin proberen?...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:01", updated_at: "2017-07-28 12:02:13", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 584, title: "Surinaams gekruide piepers", cooking_time: 60, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Wordt het je snel te kruidig?&nbsp;Voeg&nbsp;wa...", cooking_method: "Koekenpan", servings: 4, featured: true, slug: "surinaams-gekruide-piepers", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-010_klei...", description: "Maak dit heerlijke recept met Surinaams gekruide p...", average_rating: 3.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.surinamcooking.com/roti-massala-kip/", active: true, created_at: "2017-09-26 09:24:03", updated_at: "2018-06-15 14:25:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 438, title: "Aardappelcourgettepuree met parelhoen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappel en courgette</u><...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>In plaats van courgette kan je ook doperwten do...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcourgettepuree-met-parelhoen-en-rode-wijn", image: "aardappelcourgettepuree-met-parelhoen-en-rode-wijn...", description: "Wist je dat je aardappelpuree ook kan combineren m...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:10", updated_at: "2017-07-06 14:32:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 541, title: "Bietenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en snijd de groe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker om te serveren met een stukje zalm, of e...", cooking_method: "Pan", servings: 2, featured: false, slug: "bietenstamppot", image: "bietenstamppot.jpg", description: "Bieten geven een heerlijk zoet-frisse smaak aan je...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://chickslovefood.com/5-or-less-bietenstamppot...", active: true, created_at: "2016-03-31 13:09:13", updated_at: "2017-07-17 13:26:29", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief