
Italiaanse wedges
Kom in de Italiaanse sferen met deze ovenschotel met aardappel, kip, groente en kaas. Makkelijk, lekker en zo gepiept! Dit recept bevat 392 kcal per portie (4 personen). Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 600 gram voorgekookte aardappelpartjes
- 1 in schijfjes gesneden courgette
- 3 plakjes gesneden spek
- 300 gram kipfilet
- 100 gram snoeptomaatjes, gehalveerd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- handje gescheurde basilicumblaadjes
- 1 zakje belegen kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- Italiaanse kruiden
Voorbereiding
Stap 1: verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: bak in 15 minuten
Meng de aardappelpartjes met de fijngehakte knoflook. Leg de aardappelpartjes, gesneden courgette en spek in een licht ingevette ovenschaal. Sprenkel met olijfolie. Bak in 15 minuten en roer tussendoor een keer.
Stap 3: bereid de kip
Ondertussen kan de kip klaargemaakt worden. Snijd de kipfilet en marineer met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de kip aan beide kanten in ongeveer 10-12 minuten gaar, regelmatig keren. Voeg de kipfilet toe aan de ovenschaal en strooi daarover belegen kaas. Laat nog 3 tot 4 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Stap 4: breng op smaak
Haal de ovenschaal uit de oven en meng de gehalveerde tomaatjes en basilicumblaadjes door het aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout.