
Huzarensalade
Met boerenbeenham of gebraden kip is deze maaltijdsalade een verrassende, snelle variant op de klassieke huzarensalade met rundvlees. Ideaal om van tevoren te maken. Op een warme dag maak je dit ’s morgens vroeg, zodat je ’s avonds zo aan tafel kunt. Ook lekker met een kop soep en aardappelbrood.
Ingrediënten
Voor 5 personen
- paprikapoeder
- 400 g kruimige aardappels, geschild
- 7 el olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 2 elstar appels, geschild
- 300 g boerenbeenham (liefst 1-2 dikke plakken)
- 250 g augurkblokjes + 3 el vocht van de augurken
- 3 el fijngehakte peterselie
- 1 el dijonmosterd
- 1 el worcestersaus
- 5 el mayonaise
Voorbereiding
Stap 1: voorbereiding
Snijd de aardappels in kleine blokjes van ca. 5 mm en kook ze in water met zout in ca. 2 minuten beetgaar. Giet de blokjes af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Stap 2: verhitten & mengen
Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en fruit hierin uien 5 minuten op laag vuur, de ui mag niet kleuren. Snijd de appels en ham in blokjes van ca. 5 mm. Meng in een ruime kom de blokjes aardappel, ham, appel, ui en augurk plus het vocht van de augurken, peterselie, mosterd en worcestersaus. Breng op smaak met zout
en peper en roer 6 eetlepels olie erdoor. Schep de salade in een groot bord of op een schaal, schep de mayonaise erover en bestrooi met paprikapoeder.