Huzarensalade met honing-mosterddressing

Huzarensalade met honing-mosterddressing

Zin in een lekkere en gezonde maaltijdsalade die weinig tijd kost? Deze huzarensalade van onze ambassadeur Smulpaapje staat in 20 minuten al op tafel, eitje dus! Deze salade is perfect als voor- of bijgerecht voor 6 personen, maar kan je ook als hoofdgerecht maken voor 4 personen. Dit recept bevat 247 kcal per portie (6 personen).Bereidingstijd: 20 minuten

20 min

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 750 gr krieltjes, in schil
  • 500 gr knolselderij
  • 3 appels, bijvoorbeeld Elstar of Granny Smith
  • 200 gr augurkblokjes
  • 200 gr hamreepjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein bosje platte peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: Voorbereiding

Zet een grote pan met (gezouten) water op en breng aan de kook. Was in de tussentijd de aardappels en schil de knolselderij. Snijd van beiden vervolgens gelijke blokjes, grootte afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Stap 2: Kook de aardappels

Kook deze in het gezouten water maximaal 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes. Ze moeten beetgaar zijn. Terwijl dit kookt snijd je de appels in blokjes en doe je die samen met de augurkblokjes, hamreepjes en gesnipperd uitje in een grote kom

Stap 3: Maak de dressing

Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt, honing, mosterd en citroensap tot één geheel te mengen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Meng alles door elkaar

Giet de aardappel- en knolselderijblokjes af en laat even uitstomen. Meng de nog warme blokjes nu met de dressing en voeg de andere ingrediënten toe. Goed mengen. Proef en breng waar nodig nog op smaak met extra zout en peper. Snijd de peterselie fijn en meng door de huzarensalade. Laat nu afkoelen en zet daarna tot gebruik, afgedekt, weg in de koelkast. De gehele huzarensalade is prima eerder voor te bereiden. Hij wordt er eigenlijk alleen maar lekkerder van.

Stap 5: Serveer de huzarensalade

Serveer met partjes gekookt ei, wat extra peterselie en vers gebakken brood. Ideaal als picknickgerecht, bij de barbecue, tijdens een feestje of als lichte (lunch/avond) maaltijd.

Dit recept is van onze ambassadeur Smulpaapje.

Vergelijkbare recepten