Grootmoeders pannetje

Geniet van een sudderpannetje uit de tijd van je grootmoeder. Met ingrediënten als aardappel, kool en wortel lekker Hollands.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 0,5 groene kool
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 500 g rookworst
  • 25 g gezouten boter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 el tijm
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: snijd de ingrediënten

Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken. Snijd de kool en de uien fijn en de wortelen in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakken van 1 cm.

 

Stap 2: laat het sudderen

Verhit de boter in de wok en voeg de aardappels en groenten toe. Laat alles 5 minuten stoven en doe er vervolgens de wijn en de kippenbouillon bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kruidnagels, het laurierblad en de tijm toe. Laat 15 minuten sudderen en doe er de rookworst bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen en serveer vervolgens in diepe borden.

Vergelijkbare recepten