Makkelijk en Snel
Budget
40min

Grootmoeders pannetje .

4 Personen

Geniet van een sudderpannetje uit de tijd van je grootmoeder. Met ingrediënten als aardappel, kool en wortel lekker Hollands.

    Ingrediënten
  • 5 grote vastkokende aardappels
  • 0,5 groene kool
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 500 g rookworst
  • 25 g gezouten boter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 2 el tijm
  • peper en zout
Bereiding

Stap 1: snijd de ingrediënten

Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken. Snijd de kool en de uien fijn en de wortelen in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakken van 1 cm.

 

Stap 2: laat het sudderen

Verhit de boter in de wok en voeg de aardappels en groenten toe. Laat alles 5 minuten stoven en doe er vervolgens de wijn en de kippenbouillon bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de kruidnagels, het laurierblad en de tijm toe. Laat 15 minuten sudderen en doe er de rookworst bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen en serveer vervolgens in diepe borden.

Tip .

Houd je niet van rookworst? Vervang hem door gewone worst.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief