Grootmoeders aardappel-kaastaart

Een quiche of hartige taart die je doet denken aan grootmoeders keuken. Het lekkere van een quiche is dat je eindeloos kan variëren met de inhoud. Doe er bijvoorbeeld ook eens spekjes bij!

50 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 grote bloemige aardappels
  • 200 g geitenkaas
  • 200 g pastinaak
  • 2 rode uien
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 2 el tijm
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1: aardappeldeeg

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappels en gaar ze 10 minuten in een bodempje water in de magnetron op 750 watt. Pureer ze, meng er de bloem en 1 ei onder en kneed alles tot een zacht deeg.

Stap 2: de vulling

Hak de uien fijn, snijd de pastinaak in flinterdunne plakjes en meng met de geitenkaas en het andere ei. Kruid met peper en zout.

Stap 3: maak de taart

Rol het aardappeldeeg uit tot 0,5 cm dikte. Leg het in een ovenschotel met bakpapier. Verdeel er het kaasmengsel over en besprenkel met de olijfolie en de honing.

Stap 4: in de oven

Bak de aardappel-kaastaart 25 minuten in de oven. Hak de tijm fijn en strooi over de taart. Bak nog eens 5 minuten. Dien meteen op.

Vergelijkbare recepten