
Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon
Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens deze dashisoep met aardappels. Dashi is een bouillon op basis van zeewier en verkrijgbaar bij diverse Aziatische toko’s.
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 10 kleine vastkokende aardappeltjes
- 100 g biefstuk in reepjes
- 1 gesnipperd klein uitje
- 1 teentje knoflook gesnipperde
- 2 el sake
- 2 el donkere sojasaus
- 2 el azijn
- 2 el suiker
- 1 gekneusde citroengrasstengel
- 1 dl dashibouillon
- verse koriander
- 1 el arachideolie
Voorbereiding
Stap 1: bak de kruiden
Verhit de arachideolie in een wok en bak de ui, knoflook en het citroengras zachtjes 2 minuten.
Stap 2: voeg de rest toe
Voeg de reepjes biefstuk toe en bak op een hoog vuur al omscheppend kort bruin. Voeg de aardappels, dashi, sake, sojasaus, azijn en suiker toe. Stoof de aardappels gaar. Verwijder het citroengras. Serveer in een kommetje met de bouillon. Werk af met een beetje koriander.