Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon

Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens deze dashisoep met aardappels. Dashi is een bouillon op basis van zeewier en verkrijgbaar bij diverse Aziatische toko’s.

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 10 kleine vastkokende aardappeltjes
  • 100 g biefstuk in reepjes
  • 1 gesnipperd klein uitje
  • 1 teentje knoflook gesnipperde
  • 2 el sake
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el azijn
  • 2 el suiker
  • 1 gekneusde citroengrasstengel
  • 1 dl dashibouillon
  • verse koriander
  • 1 el arachideolie

Voorbereiding

Stap 1: bak de kruiden

Verhit de arachideolie in een wok en bak de ui, knoflook en het citroengras zachtjes 2 minuten.

 

Stap 2: voeg de rest toe

Voeg de reepjes biefstuk toe en bak op een hoog vuur al omscheppend kort bruin. Voeg de aardappels, dashi, sake, sojasaus, azijn en suiker toe. Stoof de aardappels gaar. Verwijder het citroengras. Serveer in een kommetje met de bouillon. Werk af met een beetje koriander.

Vergelijkbare recepten