Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm

Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel vaker. Dit recept is bestaat uit zoetzoute zalm met strips van aardappel en paksoi. Daardoor proeft het net weer een beetje anders.

2 u 35 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 2 vastkokende aardappels
  • 200 g zalmfilets
  • 2 el grof zeezout
  • 2 el suiker
  • 1 rode peper
  • 1 struik paksoi
  • beetje peper

Bereiding

Stap 1: marineer de zalm

Meng suiker en zeezout, en kruid de zalmfilet met peper. Wrijf de zalm in met het zout-suikermengsel en laat enkele uren marineren in de koelkast. 

 

Stap 2: bereid de aardappel en paksoi

Schil de aardappeltjes en snijd in dunne strips. Spoel deze in water en droog. Was de paksoi en snij in dunne repen. Bak de aardappeltjes krokant in de wok en voeg de paksoi en rode peper toe. Als de aardappel en paksoi bijna gaar zijn, ga verder met de zalm.

 

Stap 3: bak de zalm

Schraap zout en suiker van de zalm. Verwarm de sesamolie in een koekepan en bak hierin de zalmfilet kort aan beide zijden. Serveer aardappeltjes en groenten op de zalm.

Vergelijkbare recepten

40 min

Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillon

1 u
vega

Aardappellasagne met ricotta en spinazie

1 u 20 min
vega

Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurtsaus

2 u
vega

Wally’s ravioli gevuld met aardappel en mozzarella

40 min

Geplette aardappeltjes op z'n Grieks

1 u

Marco Westmaas' Frieten met mayonaise

[#<Recipe id: 421, title: "Gewokte aardappeltjes met biefstuk en dashibouillo...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de kruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verhi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Dit recept is ook heerlijk met eend, varkensvle...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon", image: "japanse-aardappeltjes-met-dashibouillon.jpg", description: "Ben je dol op de Japanse keuken? Probeer dan eens ...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:49", updated_at: "2017-07-28 13:20:06", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 434, title: "Aardappellasagne met ricotta en spinazie", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: spinazie-ricotta mengsel</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ricotta eens door een andere verse z...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie", image: "aardappellasagne-met-ricotta-en-spinazie.jpg", description: "Lasagna kun je ook maken met aardappelschijfjes al...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:06", updated_at: "2017-07-07 10:29:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 677, title: "Aardappel flammkuchen met prei en bieslook-yoghurt...", cooking_time: 80, instructions: "<h2><u>Stap 1: deeg kneden</u></h2>\r\n\r\n<p>Meng de ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "", servings: 4, featured: false, slug: "aardappel-flammkuchen-met-prei-en-bieslook-yoghurt...", image: "aardappel_flammkuchen.jpg", description: "Ken jij Flammkuchen al? Het bestaat al decennia ma...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2020-01-02 11:23:33", updated_at: "2020-01-02 12:39:32", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 581, title: "Wally’s ravioli gevuld met aardappel en mozzarella", cooking_time: 120, instructions: "<p>Maak eerst het pastadeeg. Zeef de bloem. Meng d...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Koken", servings: 12, featured: true, slug: "wally-s-ravioli-gevuld-met-aardappel-en-mozzarella", image: "wally-s-ravioli-gevuld-met-aardappel-en-mozzarella...", description: "Pasta en aardappel in één gerecht? Inderdaad, deze...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-04-04 15:35:21", updated_at: "2017-07-07 09:19:24", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 457, title: "Geplette aardappeltjes op z'n Grieks", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: pureer de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De gevulde paprika&#39;s zijn ook een lekker bi...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "geplette-griekse-aardappeltjes", image: "geplette-griekse-aardappeltjes.jpg", description: "In dit gerecht komt de veelzijdigheid van de aarda...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:31", updated_at: "2017-07-20 08:37:48", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 508, title: "Marco Westmaas' Frieten met mayonaise", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Gebruik voor deze lekkere frieten kruimig koken...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "marco-westmaas-frieten-met-mayonaise", image: "marco-westmaas-frieten-met-mayonaise.jpg", description: "Jenga van aardappelfrieten! Deze rechte frietjes m...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:49", updated_at: "2019-06-07 14:01:15", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief