Gewokte aardappels met lamsvlees

Wij zijn dol op gewokte aardappelen. Je kan alles in één pan doen waardoor de smaken heerlijk in elkaar gaan overlopen. En ook nog minder afwas! Win-win situatie.

40 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 kruimige aardappels
  • 200 g wortelen
  • 200 g lamsfilets
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el bloem
  • 1 (kruiden)bouillon
  • 1 tl kerriepoeder
  • zout en peper

Voorbereiding

Stap 1: voorbereidingen

Schil de aardappels. Boen de wortel schoon. Snij de aardappels in blokjes van 1 x 1 cm en de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik. Snij het lamsvlees in blokjes van 2 x 2 cm. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Pel de knoflook.

Stap 2: in de wok

Verhit de olie in een wok. Voeg de sjalotjes toe en pers er de knoflook boven uit. Bak zachtjes op een laag vuur ca. 2 minuten.

Stap 3: lamsvlees, aardappels en wortel erbij

Voeg het lamsvlees, de wortel en de bloem toe. Schep goed om en bak nog eens 4 minuten op een hoog vuur. Voeg 4 dl heet water, het bouillontablet en de aardappelblokjes toe. Schep goed om en laat alles ca. 5 minuten zachtjes koken.

Stap 3: kerrie erbij en even laten koken

Voeg het kerriepoeder toe en laat nog eens 10 à 15 minuten zachtjes koken tot de aardappels en wortel gaar zijn.

Breng op smaak met zout en peper.

Vergelijkbare recepten