
Gewokte aardappels met aubergine en paprika
Als je denkt aan de aardappel krijg je waarschijnlijk niet meteen een mediterrane gevoel. Deze gewokte aardappels bewijzen het tegendeel!
Ingrediƫnten
Voor 4 personen
- 6 middelgrote, vastkokende aardappels, in dunne sneetjes
- 2 el olijfolie
- 1 medium ui, versnipperd
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 4 el gehakte koriander
- 250 ml kippenbouillon
Voorbereiding
Stap 1: wok de groente
Verhit de olie op hoog vuur in de wok. Sauteer ui, knoflook, aubergine en paprika tot ze zacht maar niet bruin zijn.
Stap 2: aardappels erbij
Voeg de kippenbouillon en de koriander toe. Breng aan de kook en voeg de aardappelsneetjes toe. Laat doorkoken tot de aardappels beetgaar zijn (15 Ć 20 min.). Vocht dat dan nog in de wok overblijft, kun je gebruiken als saus.