Gewokte aardappels met aubergine en paprika

Als je denkt aan de aardappel krijg je waarschijnlijk niet meteen een mediterrane gevoel. Deze gewokte aardappels bewijzen het tegendeel!

30 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 6 middelgrote, vastkokende aardappels, in dunne sneetjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 medium ui, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 4 el gehakte koriander
  • 250 ml kippenbouillon

Voorbereiding

Stap 1: wok de groente

Verhit de olie op hoog vuur in de wok. Sauteer ui, knoflook, aubergine en paprika tot ze zacht maar niet bruin zijn. 

Stap 2: aardappels erbij

Voeg de kippenbouillon en de koriander toe. Breng aan de kook en voeg de aardappelsneetjes toe. Laat doorkoken tot de aardappels beetgaar zijn (15 Ć  20 min.). Vocht dat dan nog in de wok overblijft, kun je gebruiken als saus.

Vergelijkbare recepten