Budget
Uit de oven
55min

Gevulde aardappels met ansjovis .

5 Personen

In Frankrijk koop je bij elke slagerij en supermarkt pomme de terre farcie. Zo’n aardappel is doormidden gesneden, een beetje uitgehold en gevuld met worstvlees. Deze gevulde aardappel - geen vlees, wel lekkere ansjovis - is een jeugdherinnering van Samuel Levie.

    Ingrediënten
  • extra nodig: appelboor
  • olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 8 klontjes boter
  • 8 ansjovisfilets
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet,
1 klontje boter en 1 blaadje salie. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.

Tip .

De aardappels kunnen natuurlijk op allerlei manieren gevuld worden. Denk aan een vulling van rozemarijn, citroen en knoflook, of dille met zalm en citroen.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief