Gevulde aardappels met ansjovis

In Frankrijk koop je bij elke slagerij en supermarkt pomme de terre farcie. Zo’n aardappel is doormidden gesneden, een beetje uitgehold en gevuld met worstvlees. Deze gevulde aardappel - geen vlees, wel lekkere ansjovis - is een jeugdherinnering van Samuel Levie.

55 min

Ingrediënten

Voor 5 Personen
  • extra nodig: appelboor
  • olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 8 klontjes boter
  • 8 ansjovisfilets
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet,
1 klontje boter en 1 blaadje salie. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Pieperregenboog uit de oven

2 u

Kalfsstoverij

30 min
vega

Indische kentang blado

25 min
vega

Pasta Genovese

1 u 10 min

Gepofte aardappel

40 min
vega

Aardappelen met rozemarijn uit de oven

[#<Recipe id: 616, title: "Pieperregenboog uit de oven", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: in de oven</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm d...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Bekijk ook hoe Mees en Naresh het recept maken ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "pieperregenboog-uit-de-oven", image: "Rainbow-Potatoes-07-cupcakeproject.jpg", description: "Deze mooie en lekkere piepers zijn superleuk om sa...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://www.cupcakeproject.com/2014/03/rainbow-hass...", active: true, created_at: "2017-12-14 08:45:32", updated_at: "2019-01-27 23:38:19", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 464, title: "Kalfsstoverij", cooking_time: 120, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de ingredi&euml;nten</u></h2>...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Ook lekker met sperziebonen.</p>\r\n", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "kalfsstoverij", image: "kalfsstoverij.jpg", description: "In de gure wintermaanden snak je vaak naar stoofsc...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:39", updated_at: "2017-07-28 13:12:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 587, title: "Indische kentang blado", cooking_time: 30, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Dit gerecht is pittig gekruid. Indien je dit ge...", cooking_method: "wok", servings: 2, featured: true, slug: "indische-kentang-blado", image: "20170906-Power_to_the_Pieper-Food_Cabinet-002.jpg", description: "Kentang blado is een Indisch recept voor pittig ge...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "https://www.kokkieblanda.nl/indonesian/sayuran-gro...", active: true, created_at: "2017-09-26 10:26:55", updated_at: "2018-06-15 14:27:36", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 596, title: "Pasta Genovese", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: de pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>Maak eerst ...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Roer 2 eetlepels roomkaas door de pesto, dat ma...", cooking_method: "Koken", servings: 4, featured: true, slug: "pasta-genovese", image: "160713_Aardappelkookboek_PastaGenovese.jpg", description: "De combinatie pasta en aardappel is niet echt voor...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 14:43:23", updated_at: "2018-02-13 17:53:14", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 532, title: "Gepofte aardappel", cooking_time: 70, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappel in zilverfolie</u></h2>\r\n...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Vervang de spek door&nbsp;pancetta, of voor een...", cooking_method: "Oven", servings: 1, featured: false, slug: "gepofte-aardappel", image: "gepofte-aardappel.jpeg", description: "Oh de gepofte aardappel, wij zijn er dol op! Makke...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:28:22", updated_at: "2017-07-20 08:41:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 453, title: "Aardappelen met rozemarijn uit de oven", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan ook voorgekookte aardappels kopen, dan h...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelen-met-rozemarijn-uit-de-oven", image: "aardappelen-met-rozemarijn-uit-de-oven.jpg", description: "Aardappel en rozemarijn zijn een match made in hea...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:27", updated_at: "2017-07-06 15:27:17", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief