Gevulde aardappels met ansjovis

In Frankrijk koop je bij elke slagerij en supermarkt pomme de terre farcie. Zo’n aardappel is doormidden gesneden, een beetje uitgehold en gevuld met worstvlees. Deze gevulde aardappel - geen vlees, wel lekkere ansjovis - is een jeugdherinnering van Samuel Levie.

55 min

Ingrediënten

Voor 5 Personen
  • extra nodig: appelboor
  • olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 8 klontjes boter
  • 8 ansjovisfilets
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet,
1 klontje boter en 1 blaadje salie. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.

Vergelijkbare recepten

45 min
vega

Aardappelsalade met pindasaus

1 u 30 min

Piepkuiken met gevulde gepofte aardappel

35 min
vega

Scones met cranberry’s & rozijnen

30 min

Aardappelsalade met zalmblokjes

35 min

Mediterraans aardappelbrood

1 u
vega

Aardappels met ricotta en gegrilde groenten

[#<Recipe id: 557, title: "Aardappelsalade met pindasaus", cooking_time: 45, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappelen</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan de tofu ook vervangen door kip</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-pindasaus", image: "aardappelsalade-met-pindasaus.jpg", description: "Pindasaus kan je kant-en-klaar kopen, maar je kan ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-04-13 15:25:12", updated_at: "2019-07-30 09:29:46", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 533, title: "Piepkuiken met gevulde gepofte aardappel", cooking_time: 90, instructions: "<p>Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de pi...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "piepkuiken-met-gevulde-gepofte-aardappel", image: "piepkuiken-met-gevulde-gepofte-aardappel.jpeg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:36:20", updated_at: "2017-07-07 08:55:17", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 612, title: "Scones met cranberry’s & rozijnen", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ove...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker als ontbijt of bij de lunch!&nbsp;</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 1, featured: true, slug: "scones-met-cranberry-s-rozijnen", image: "160712_FC_Aardappel_Scone02.jpg", description: "Warm uit de oven zijn ze op z’n best. Echt lekkere...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:10:09", updated_at: "2017-11-10 11:10:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 529, title: "Aardappelsalade met zalmblokjes", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: wassen, koken en snijden</u></h2>\r\n...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Hou je niet van zalm? In plaats van zalm kun je...", cooking_method: "Overige", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelsalade-met-zalmblokjes", image: "aardappelsalade-met-zalmblokjes.jpg", description: "Aardappels zijn een geweldige 'vul-maker' in een s...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:31", updated_at: "2017-07-17 11:45:43", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 420, title: "Mediterraans aardappelbrood ", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: deeg maken</u></h2>\r\n\r\n<p>Pureer de...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt in dit recept ook komijn, koriander of ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "mediterraans-aardappelbrood", image: "mediterraans-aardappelbrood.jpg", description: "Heb je wel eens aardappelbrood gegeten? Je vervang...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:48", updated_at: "2017-07-25 13:17:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 407, title: "Aardappels met ricotta en gegrilde groenten", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Be...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Voeg wat zongedroogde tomaten toe voor een medi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten", image: "aardappels-met-ricotta-en-gegrilde-groenten.jpg", description: "Aardappels kun je poffen op de barbecue, maar ook ...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:33", updated_at: "2017-07-13 14:09:08", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief