Gevulde aardappels met ansjovis

In Frankrijk koop je bij elke slagerij en supermarkt pomme de terre farcie. Zo’n aardappel is doormidden gesneden, een beetje uitgehold en gevuld met worstvlees. Deze gevulde aardappel - geen vlees, wel lekkere ansjovis - is een jeugdherinnering van Samuel Levie.

55 min

Ingrediënten

Voor 5 Personen
  • extra nodig: appelboor
  • olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 8 klontjes boter
  • 8 ansjovisfilets
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet,
1 klontje boter en 1 blaadje salie. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.

Vergelijkbare recepten

30 min
vega

Gegratineerde aardappelpuree

2 u 35 min

Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm

20 min

Brandade

50 min
vega

Aardappelgratin met citroen en tijm

35 min
vega

Aardappel-linzensoep met geitenkaas

25 min
vega

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

[#<Recipe id: 491, title: "Gegratineerde aardappelpuree", cooking_time: 30, instructions: "<h2><u>Stap 1: Bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker bij een stukje vis naar keuze. Voeg eens...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "gegratineerde-aardappelpuree", image: "gegratineerde-aardappelpuree.jpg", description: "Gratineren betekent ook wel \"overbakken\" en is een...", average_rating: 2.66666666666667, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:09", updated_at: "2019-02-08 08:03:37", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 430, title: "Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm", cooking_time: 155, instructions: "<h2><u>Stap 1: marineer de zalm</u></h2>\r\n\r\n<p>Men...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De zalmfilet kan vervangen worden door een stuk...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm", image: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm.jpg", description: "Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:01", updated_at: "2017-07-07 10:37:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 600, title: "Brandade", cooking_time: 20, instructions: "<h2><u>Stap 1: de klipvis</u></h2>\r\n\r\n<p>Week de k...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Van brandade kunnen heerlijke kroketjes worden ...", cooking_method: "Pureren", servings: 10, featured: true, slug: "brandade", image: "160530_FC_Aardappel_brandade.jpg", description: "Brandade wordt gemaakt van gezouten gedroogde kabe...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 16:11:23", updated_at: "2017-11-09 16:11:23", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 363, title: "Aardappelgratin met citroen en tijm", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kunt ook eenpersoonsporties maken in kleine ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelgratin-met-citroen-en-tijm", image: "aardappelgratin-met-citroen-en-tijm.jpg", description: "Deze aardappelgratin is heerlijk fris met de citro...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:33", updated_at: "2017-07-20 15:43:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 487, title: "Aardappel-linzensoep met geitenkaas", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: snijd de aardappel en ui</u></h2>\r\n...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Liever geen geitenkaas? Vervang hem door een pi...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-linzenveloute-met-geitenkaas", image: "aardappel-linzenveloute-met-geitenkaas.jpg", description: "Een lekker vullende soep. Aardappels, uien, linzen...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:53:05", updated_at: "2017-07-17 15:10:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 639, title: "Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Z...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de aardappelpuree-pannenkoekjes met wat...", cooking_method: "Pan", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelpureepannenkoekjes-met-parmezaanse-kaas", image: "Aardappelpannenkoekjes_kopie_2.jpg", description: "Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer ...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 16:03:54", updated_at: "2019-06-11 08:49:23", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief