Gevulde aardappels met ansjovis

In Frankrijk koop je bij elke slagerij en supermarkt pomme de terre farcie. Zo’n aardappel is doormidden gesneden, een beetje uitgehold en gevuld met worstvlees. Deze gevulde aardappel - geen vlees, wel lekkere ansjovis - is een jeugdherinnering van Samuel Levie.

55 min

Ingrediënten

Voor 5 Personen
  • extra nodig: appelboor
  • olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 8 klontjes boter
  • 8 ansjovisfilets
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet,
1 klontje boter en 1 blaadje salie. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.

Vergelijkbare recepten

35 min
vega

Bietenstamppot

15 min

Aardappelburgers

25 min
vega

Carpaccio van aardappelchips en pittige salade

35 min
vega

Scones met cranberry’s & rozijnen

1 u
vega

Geroosterde balsamico-aardappels

50 min

Aardappelcannelloni met ossenhaas

[#<Recipe id: 541, title: "Bietenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels en snijd de groe...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker om te serveren met een stukje zalm, of e...", cooking_method: "Pan", servings: 2, featured: false, slug: "bietenstamppot", image: "bietenstamppot.jpg", description: "Bieten geven een heerlijk zoet-frisse smaak aan je...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "http://chickslovefood.com/5-or-less-bietenstamppot...", active: true, created_at: "2016-03-31 13:09:13", updated_at: "2017-07-17 13:26:29", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 413, title: "Aardappelburgers", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiden aardappels</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Is ook erg lekker met wat dikker gesneden kipfi...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelburgers", image: "Aardappelburgers.jpg", description: "Van aardappelpuree kan je van alles maken, zoals a...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:40", updated_at: "2019-05-28 09:00:08", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 405, title: "Carpaccio van aardappelchips en pittige salade", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak schijfjes aardappel</u></h2>\r\n...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan het geheel garneren met zwarte olijven e...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "carpaccio-van-aardappelchips-en-pittige-salade", image: "carpaccio-van-aardappelchips-en-pittige-salade.jpg", description: "Carpaccio wordt oorspronkelijk gemaakt van rauwe r...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:31", updated_at: "2017-07-13 12:16:26", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 612, title: "Scones met cranberry’s & rozijnen", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm de ove...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Lekker als ontbijt of bij de lunch!&nbsp;</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 1, featured: true, slug: "scones-met-cranberry-s-rozijnen", image: "160712_FC_Aardappel_Scone02.jpg", description: "Warm uit de oven zijn ze op z’n best. Echt lekkere...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:10:09", updated_at: "2017-11-10 11:10:32", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 388, title: "Geroosterde balsamico-aardappels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Ve...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Een eigentijds vegetarisch alternatief voor sto...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "geroosterde-balsamico-aardappels", image: "geroosterde-balsamico-aardappels.jpg", description: "Deze aardappels uit de oven met balsamico zijn lek...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:12", updated_at: "2017-07-28 11:44:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 433, title: "Aardappelcannelloni met ossenhaas", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de champignons</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kunt ook nog peterselie toevoegen aan de cha...", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcanneloni-met-ossenhaas", image: "aardappelcanneloni-met-ossenhaas.jpg", description: "Deze aardappelcannelloni is een soort kruising van...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:05", updated_at: "2017-07-13 14:55:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief