Gevulde aardappels met ansjovis

In Frankrijk koop je bij elke slagerij en supermarkt pomme de terre farcie. Zo’n aardappel is doormidden gesneden, een beetje uitgehold en gevuld met worstvlees. Deze gevulde aardappel - geen vlees, wel lekkere ansjovis - is een jeugdherinnering van Samuel Levie.

55 min

Ingrediënten

Voor 5 Personen
  • extra nodig: appelboor
  • olijfolie
  • 8 blaadjes salie
  • 8 klontjes boter
  • 8 ansjovisfilets
  • 8 middelgrote vastkokende aardappels

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappels schoon. Neem een appelboor en boor van elke aardappel in de lengte het midden eruit zoals bij een appel het klokhuis verwijderd wordt. Snijd deze 8 middenstukken in 3 stukken. Gooi het middenstukje weg. Stop aan 1 kant van alle aardappels één stukje terug, zodat het als een stop dient. Vul het gat van de aardappel met 1 ansjovisfilet,
1 klontje boter en 1 blaadje salie. Maal er een beetje peper in en stop nu de overige stukjes terug in het gat zodat de aardappel weer afgesloten is.

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en leg hier de aardappels naast elkaar in de oven. Pof de aardappels in ca. 40 minuten gaar.

Vergelijkbare recepten

25 min

Italiaanse wedges

40 min

Aardappelblokjes met gegratineerd witlof, ham en kaas

1 u 5 min

Kippenborsten met een vulling van aardappels en raketsla

50 min

Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes

45 min
vega

Kleurrijke piepertoefjes

40 min
vega

Aardappelmuffins met pecannoten

[#<Recipe id: 622, title: "Italiaanse wedges", cooking_time: 25, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "italiaanse-wedges", image: "Zo-Gepiept---Itliaanse-wedges-L.jpg", description: "Kom in de Italiaanse sferen met deze ovenschotel m...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-04-09 15:26:30", updated_at: "2020-03-18 13:34:51", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 461, title: "Aardappelblokjes met gegratineerd witlof, ham en k...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de aardappels in de oven</u></h...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Vervang de ham eens door gehakt. Bak het gehakt...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelblokjes-met-gegratineerd-witloof-ham-en-k...", image: "aardappelblokjes-met-gegratineerd-witloof-ham-en-k...", description: "Een typisch Hollandse ovenschotel met aardappel, w...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=248557", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:36", updated_at: "2017-07-07 10:05:59", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 385, title: "Kippenborsten met een vulling van aardappels en ra...", cooking_time: 65, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak de vulling</u></h2>\r\n\r\n<p>Verw...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Deze kippenborsten combineren heerlijk met een ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "kippenborsten-met-een-vulling-van-aardappels-en-ra...", image: "kippenborsten-met-een-vulling-van-aardappels-en-ra...", description: "Kip en aardappels kun je natuurlijk los van elkaar...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:08", updated_at: "2017-07-17 15:20:02", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 454, title: "Aardappeltaartjes met rivierkreeftjes", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: smelt de boter</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwa...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Bestrooi de laagjes aardappel met een snufje ro...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltaartjes-met-rivierkreeftjes", image: "aardappeltaartjes-met-rivierkreeftjes.jpg", description: "Deze aardappels bereid je 'en cocotte' in de oven,...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R607044/aarda...", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:28", updated_at: "2017-07-17 15:33:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 628, title: "Kleurrijke piepertoefjes", cooking_time: 45, instructions: "<h2 style=\"margin-left:0cm; margin-right:0cm\"><u>S...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: false, slug: "kleurrijke-piepertoefjes", image: "Hieper-de-Pieper---Kleurrijke-piepertoefjes-L_kopi...", description: "Feestelijke piepers maken? Deze Franse Pommes Duch...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2018-06-08 09:37:53", updated_at: "2020-03-17 13:01:16", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 614, title: "Aardappelmuffins met pecannoten", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappelpuree</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwa...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "", cooking_method: "oven", servings: 10, featured: true, slug: "aardappelmuffins-met-pecannoten", image: "160713_Aardappelkookboek_Muffin1.jpg", description: "Wat een verrassing dat je van aardappels ook muffi...", average_rating: 2.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-10 11:39:45", updated_at: "2018-03-06 19:16:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief