Gevulde aardappel met aardappelsalade, dragoncreme, citroen en gerookte zalm

Deze gevulde aardappel is een heerlijk voorgerecht die je zowel vegetarisch als niet-vegetarisch op tafel kunt zetten. Dit recept is gemaakt door TV-chef Hugo Kennis voor de Mini Piepershow, speciaal om met kinderen te bereiden!

30 min

Ingrediënten

Voor 4 Personen
  • 4 kruimige aardappels
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 friszoete appel
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el amandelschaafsel
  • bosje verse dragon
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: Koken

Kook de aardappels in de schil in 20 minuten gaar.

Stap 2: Snijden

Snijd ondertussen de appel en de selderij in blokjes en snipper de sjalotjes.

Stap 3: Maak de vulling

Giet de aardappels af, snijd het kapje eraf en hol de aardappel voorzichtig uit met een lepel. Meng de aardappelvulling met de appel, selderij, sjalotjes, crème fraiche, mayonaise, fijngesneden dragon, de kappertjes, sap van één citroen en peper en zout naar smaak.

Stap 4: Vul de aardappel en smullen maar

Vul de aardappel met de vulling en maak af met de gerookte zalm. Garneer met het groen van de bleekselderij en het amandelschaafsel.

Vergelijkbare recepten

40 min
vega

Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarijn

1 u 15 min
vega

Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto

25 min
vega

Aardappelpannenkoeken

25 min
vega

Grieks stamppotje

30 min
vega

Roergebakken mediterraanse aardappeltjes

50 min

Gebraden kip met aardappels

[#<Recipe id: 568, title: "Bakplaat met aardappels, portobello’s en rozemarij...", cooking_time: 40, instructions: "<h2><u>Stap 1: bak de portobello&#39;s</u></h2>\r\n\r...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker bij vis of gevogelte.</p>\r\n", cooking_method: "bakken", servings: 4, featured: true, slug: "bakplaat-met-aardappels-portobello-s-en-rozemarijn", image: "bakplaat-met-aardappels-portobello-s-en-rozemarijn...", description: "De zachte schil en rode kleur van de roseval aarda...", average_rating: 3.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 09:38:21", updated_at: "2017-07-17 13:22:30", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 392, title: "Aardappels in de schil met zelfgemaakte pesto", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: zelfgemaakte pesto</u></h2>\r\n\r\n<p>W...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Je kan de raketsla vervangen door zongedroogde ...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto", image: "aardappels-in-de-schil-met-zelfgemaakte-pesto.jpg", description: "Gevulde aardappels uit de oven zijn niet alleen he...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:16", updated_at: "2017-07-17 11:53:55", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 390, title: "Aardappelpannenkoeken", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: maak het beslag</u></h2>\r\n\r\n<p>Doe ...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Heerlijk met sneetjes appel&nbsp;die ook mee in...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelpannenkoeken", image: "aardappelpannenkoeken.jpg", description: "Wil je jouw gezin trakteren op een heerlijke brunc...", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:14", updated_at: "2019-06-07 13:48:49", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 658, title: "Grieks stamppotje", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>S...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Pan", servings: 4, featured: true, slug: "grieks-stamppotje", image: "Grieks_stamppotje_spinazie_kopie.jpg", description: "Stamppot is natuurlijk een oer-Hollands gerecht. G...", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-07-08 14:12:05", updated_at: "2019-07-16 08:26:19", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 358, title: "Roergebakken mediterraanse aardappeltjes", cooking_time: 30, instructions: "<p>Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1...", meal_type: 0, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heerlijk met een stukje vis uit de oven.&nbsp;<...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "roergebakken-mediterrane-aardappeltjes", image: "roergebakken-mediterrane-aardappeltjes.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:28", updated_at: "2017-07-07 09:05:16", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 400, title: "Gebraden kip met aardappels", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: braad de kip</u></h2>\r\n\r\n<p>Verwarm...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan dit gerecht ook maken met krieltjes. Nee...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "kip-op-z-n-italiaans-met-aardappels", image: "kip-op-z-n-italiaans-met-aardappels.jpg", description: "Proef de smaken van Sicilië op je bord! Citroen, o...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:25", updated_at: "2017-07-28 11:38:53", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief