Makkelijk en Snel
Fit
BBQ
35min
Vega

Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus .

4 Personen

Een vegetarische curry rijk aan smaak. En dit recept is ook nog eens binnen 30 minuten gemaakt. Een curry in a hurry!

    Ingrediënten
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl sambal
  • 0,5 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander
Bereiding

Stap 1: maak de kruidenpasta

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Pel de ui en snij deze in ringen. Verhit de olie in een wok. Voeg sambal, komijnpoeder, kerrie en kaneel toe en fruit dit ca. 1 minuut zachtjes op een heel laag vuur. Voeg de uiringen toe en fruit ze zachtjes ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit zachtjes 1 minuut mee.

 

Stap 2: laat het stoven

Doe de aardappelstukken met de kokosmelk in de wok (aardappels moeten net onder staan). Breng het aan de kook en laat de aardappels op een laag vuur in 15 à 20 minuten beetgaar stoven. Schep af en toe om. Hak de koriander fijn en bestrooi het aardappelgerecht ermee.

Tip .

Voor een extra dosis groenten, voeg bloemkool of groene boontjes aan het gerecht toe. 

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief