Gestoofde aardappel in kruidige kokos-currysaus

Een vegetarische curry rijk aan smaak. En dit recept is ook nog eens binnen 30 minuten gemaakt. Een curry in a hurry!

35 min
Vega

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl sambal
  • 0,5 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • 70 g tomatenpuree
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander

Voorbereiding

Stap 1: maak de kruidenpasta

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Pel de ui en snij deze in ringen. Verhit de olie in een wok. Voeg sambal, komijnpoeder, kerrie en kaneel toe en fruit dit ca. 1 minuut zachtjes op een heel laag vuur. Voeg de uiringen toe en fruit ze zachtjes ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit zachtjes 1 minuut mee.

 

Stap 2: laat het stoven

Doe de aardappelstukken met de kokosmelk in de wok (aardappels moeten net onder staan). Breng het aan de kook en laat de aardappels op een laag vuur in 15 Ć  20 minuten beetgaar stoven. Schep af en toe om. Hak de koriander fijn en bestrooi het aardappelgerecht ermee.

Vergelijkbare recepten