Geroosterde aardappeltjes met ontbijtspek
Piepers, tomaatjes en spek uit de oven! Alles gaat op 1 bakplaat, dus dat scheelt weer afwassen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 middelgrote, vastkokende aardappels
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 125 g kleine trostomaten
- 75 g groene olijven met pit
- 2 takje (citroen) tijm
- 8 plakje ontbijtspek
- 1 teentje knoflook
- 50 g blauwgeaderde kaas
Voorbereiding
Stap 1: besprekel de aardappel met olie
Warm de oven voor op 200 °C. Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Halveer ze en doe ze in een bakblik. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper.
Stap 2: rooster de aardappel en groenten
Rooster de aardappels gedurende 20 minuten in de oven. Voeg de tomaatjes, olijven, tijm en spek toe en pers er de knoflook boven uit. Schep om en rooster nog eens 20 minuten. Verkruimel er de kaas boven en serveer direct.