Geroosterde aardappeltjes met kip en pompelmoes

Voor dit gerecht gebruiken we grapefruits: een kruising tussen de pompelmoes en de sinaasappel. De ietwat bittere smaak past heerlijk bij gevogelte. Perfect voor in de zomer.

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 600 g vastkokende aardappels
  • 4 kippenboutjes (of kalkoen)
  • 2 grapefruits
  • 1 venkel (400 g)
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 3 dl kippenbouillon
  • 4 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: aardappels in de oven

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ongeschilde aardappels in plakjes van 2 cm. Leg ze, samen met de rozemarijntakjes en de in stukken gesneden venkel (in partjes van 2 cm) in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout en zet in de oven gedurende 15 minuten. Roer regelmatig om.

Stap 2: kippenboutjes

Schroei de kippenbouten kort langs elke kant in een hete antikleefpan en bak ze vervolgens nog 3 minuten langs beide zijden. Kruid met peper en zout. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met het sinaasappelsap en de bouillon. Snijd de grapefruits in partjes en leg die erbij. Bak 10 minuten in de oven.

Stap 3: borden opmaken

Verdeel de geroosterde aardappeltjes, de venkel en de kip over 4 borden. Dien meteen op.

Vergelijkbare recepten

25 min

Huzarensalade

25 min

Aardappeltorentjes

1 u

Varkensgebraad met aardappels

1 u 15 min
vega

Aardappelcurry met kokos en tomaat

25 min

Aardappelcourgettepuree met parelhoen

2 u 35 min

Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm

[#<Recipe id: 593, title: "Huzarensalade", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: voorbereiding</u></h2>\r\n\r\n<p>Snijd ...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Een klassieke huzarensalade wordt met gestoofd ...", cooking_method: "Koken", servings: 5, featured: true, slug: "huzarensalade", image: "Aardappel_HuzarenSalade.jpg", description: "Met boerenbeenham of gebraden kip is deze maaltijd...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 13:51:05", updated_at: "2017-11-09 13:51:05", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 482, title: "Aardappeltorentjes", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: gaar de aardappels en vlees</u></h2...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Je kan het kalfsvlees vervangen door kip of run...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltorentjes", image: "aardappeltorentjes.jpg", description: "", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:59", updated_at: "2017-07-07 15:08:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 393, title: "Varkensgebraad met aardappels", cooking_time: 60, instructions: "<h2><u>Stap 1: kruid het vlees</u></h2>\r\n\r\n<p>Verw...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Serveer met groene bonen of een eenvoudige toma...", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "varkensgebraad-met-aardappels", image: "varkensgebraad-met-aardappels.jpg", description: "Geef aardappels nog meer smaak door het mee te bak...", average_rating: 5.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:51:17", updated_at: "2019-03-11 17:01:57", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 559, title: "Aardappelcurry met kokos en tomaat", cooking_time: 75, instructions: "<h2><u>Stap 1: Currykruiden</u></h2>\r\n\r\n<p>Meng in...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<ul>\r\n\t<li>Voeg eventueel meer groenten toe aan de...", cooking_method: "", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcurry-met-kokos-en-tomaat", image: "aardappelcurry-met-kokos-en-tomaat.jpg", description: "Een curry maken klinkt ingewikkeld, echter niks is...", average_rating: 2.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2016-10-04 08:07:13", updated_at: "2020-03-25 09:49:08", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 438, title: "Aardappelcourgettepuree met parelhoen", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappel en courgette</u><...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>In plaats van courgette kan je ook doperwten do...", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelcourgettepuree-met-parelhoen-en-rode-wijn", image: "aardappelcourgettepuree-met-parelhoen-en-rode-wijn...", description: "Wist je dat je aardappelpuree ook kan combineren m...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:10", updated_at: "2017-07-06 14:32:50", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 430, title: "Gewokte aardappelstrips met kortgebakken zalm", cooking_time: 155, instructions: "<h2><u>Stap 1: marineer de zalm</u></h2>\r\n\r\n<p>Men...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>De zalmfilet kan vervangen worden door een stuk...", cooking_method: "Wok", servings: 4, featured: true, slug: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm", image: "gewokte-aardappelstrips-met-kortgebakken-zalm.jpg", description: "Piepers met een stukje zalm eet je misschien wel v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:01", updated_at: "2017-07-07 10:37:41", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief