Geroosterde aardappelschijfjes met kalf

Bij dit gerecht komen walmen van rozemarijn, knoflook en cayennepeper je tegemoet als je de kalfslappen aan het bereiden bent. Door de aardappel en kalf om-en-om te stapelen ziet het er niet alleen lekker uit, de smaken komen ook nog eens samen.

50 min

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 2 el fijngehakte rozemarijn
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 0,5 bosje bieslook
  • 50 g magere yoghurt
  • 0,5 rode ui
  • 200 g flinterdunne kalfslapjes
  • 0,5 bosje rucola
  • 1 el kappertjes

Voorbereiding

Stap 1: bak de aardappels

Warm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels schoon en snij ze in schijfjes van 3 mm dikte. Doe ze in een bakblik en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappeltjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg rozemarijn toe en bak ze verder in de oven tot ze knapperig zijn. Roer hierbij regelmatig om. Kruid de aardappeltjes met cayennepeper en zout.

 

Stap 2: maak de saus en kalfslapjes

Hak de bieslook fijn. Meng de yoghurt met de bieslook en breng op smaak met zout en peper. Snij de ui in partjes. Verhit een koekenpan op een hoog vuur en bak hierin de kalfslapjes kort aan beide zijden bruin. Bestrooi met zout en peper.

 

Stap 3: maak torrentjes

Stapel de aardappeltjes en kalfslapjes op elkaar en serveer met de yoghurt, ui, rucola en kappertjes.

Vergelijkbare recepten