Gepofte aardappels met paddestoelen

Gepofte aardappels zijn zo gemaakt, de oven doet het werk. Hier eten we ze met paddenstoelen, maar voor kinderen kan het ook anders. Zet bakjes met klaar met fijngesneden kruiden, gerookte kip, gebakken roerei, zure room, garnaaltjes, plakjes olijf, stukjes tomaat of reepjes gerookte zalm. Zo kan iedereen z’n eigen feestje maken.

1 u 15 min
Vega

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • 125 ml zure room
  • 250 g gemengde paddenstoelen, schoongeborsteld en grofgesneden
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 el el boter
  • 4 grote aardappels, gewassen

Voorbereiding

Stap 1: aardappels in de oven

Verwarm de oven voor op 210 °C. Prik de aardappels rondom in met een vork. Leg de aardappels op de bakplaat en bestrijk de aardappels met de gesmolten boter. Bestrooi met zout en peper. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster ze in 60-75 min. knapperig en gaar. Prik met een scherp mesje in het midden van de aardappel om te controleren of de aardappel gaar is.

Stap 2: bakken

Verhit 2 eetlepels boter in de koekenpan, fruit de sjalotjes. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: garneren

Haal de aardappels uit de oven en snijd met een scherp mes de bovenkant in. Druk voorzichtig de hete aardappel met je vingers open zodat de schil scheurt. Schep de paddenstoelen erin en lepel er wat zure room op. Bestrooi met de bieslook.

Vergelijkbare recepten