Mediterraans gepofte aardappel

Gepofte aardappels zijn heerlijk en makkelijk te maken. Want gepoft in de magnetron zijn ze zo gepiept! Dit recept bevat 409 kcal per portie (4 personen).

20 min
vega

Ingrediƫnten

Voor 4 Personen
  • 4 grote kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 125 ml zure room
  • 8-12 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 8-12 zwarte olijven in plakjes
  • 1 courgette
  • 1 zak rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1: de aardappels poffen 

Was de aardappels goed. Prik de aardappels eerst rondom met een vork. Leg twee ingeprikte aardappels op een stukje keukenpapier in een magnetronbestendige schaal in de magnetron. Pof de aardappels op de hoogste stand (ca. 650 Watt) in 8-10 minuten gaar. Keer de aardappels halverwege.

Stap 2: de groenten 

Maak ondertussen de groenten klaar. Snijd de courgette in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette vervolgens met wat olijfolie in een koekenpan. Zet bakjes klaar met de zure room, zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven, rucola en Parmezaanse kaas.

Stap 3: serveer met de toppings

Snijd de aardappels in de lengte doormidden en serveer met de toppings. Begin bijvoorbeeld met de zure room gevolgd door rucola, courgette, zongedroogde tomaatjes, olijven en als laatste de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Eetsmakelijk!

 

Vergelijkbare recepten

30 min

Aardappelsamosas

50 min
vega

Aardappel-uiengratin

1 u 40 min

Aardappelsalade met octopus

35 min
vega

Raapstelenstamppot

25 min
vega

Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas

15 min

Aardappeltjes met gerookte zalm

[#<Recipe id: 355, title: "Aardappelsamosas", cooking_time: 30, instructions: "<p>Extra nodig: sat&eacute;prikker</p>\r\n\r\n<h2><u>S...", meal_type: 4, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Tip: Serveer met chilisaus. Per persoon ca. 100...", cooking_method: "Magnetron", servings: 4, featured: true, slug: "aardappelsamosas", image: "aardappelsamosas.jpg", description: "Samosas zijn een heerlijk Indiaas voor- of bijgere...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:50:24", updated_at: "2017-07-17 11:50:40", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 527, title: "Aardappel-uiengratin", cooking_time: 50, instructions: "<h2><u>Stap 1: kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>V...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Lekker met brocolli en een stukjes vlees.</p>\r\n", cooking_method: "Oven", servings: 4, featured: true, slug: "aardappel-uien-gratin", image: "aardappel-uien-gratin.jpg", description: "Heb je zin in aardappeltjes uit de oven, maar even...", average_rating: 4.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:54:28", updated_at: "2018-03-20 19:41:15", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 535, title: "Aardappelsalade met octopus", cooking_time: 100, instructions: "<h2><u>Stap 1: bereid de octopus en aardappel</u><...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "<p>Heb je weinig tijd, koop dan voorgekookte octop...", cooking_method: "overige", servings: 4, featured: false, slug: "aardappelsalade-met-octopus", image: "aardappelsalade-met-octopus.jpeg", description: "Waan jezelf in de zomerse sferen met deze salade v...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-12-15 08:54:05", updated_at: "2019-06-07 13:53:01", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 598, title: "Raapstelenstamppot", cooking_time: 35, instructions: "<h2><u>Stap 1: aardappels koken</u></h2>\r\n\r\n<p>Sni...", meal_type: 2, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Aardappelpuree van kruimige aardappels levert e...", cooking_method: "Pureren", servings: 4, featured: true, slug: "raapstelenstamppot", image: "160530_FC_Aardappel_06_raapstelen.jpg", description: "De eerste voorjaarsstamppot is raapstelenstamppot....", average_rating: 5.0, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2017-11-09 15:30:32", updated_at: "2019-05-16 12:36:11", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 639, title: "Aardappelpuree-pannenkoekjes met parmezaanse kaas", cooking_time: 25, instructions: "<h2><u>Stap 1: Kook de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Z...", meal_type: 3, kind: 0, kids_friendly: true, tips: "<p>Serveer de aardappelpuree-pannenkoekjes met wat...", cooking_method: "Pan", servings: 5, featured: true, slug: "aardappelpureepannenkoekjes-met-parmezaanse-kaas", image: "Aardappelpannenkoekjes_kopie_2.jpg", description: "Met aardappelpuree kan je alle kanten op. Probeer ...", average_rating: 4.5, vegetarian: true, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2019-04-09 16:03:54", updated_at: "2019-06-11 08:49:23", basic_recipe: false, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>, #<Recipe id: 436, title: "Aardappeltjes met gerookte zalm", cooking_time: 15, instructions: "<h2><u>Stap 1: de aardappels</u></h2>\r\n\r\n<p>Schil ...", meal_type: 1, kind: 0, kids_friendly: false, tips: "", cooking_method: "Overige", servings: 4, featured: true, slug: "aardappeltjes-met-gerookte-zalm", image: "aardappeltjes-met-gerookte-zalm.jpg", description: "Een fris aardappelmengsel met gerookte zalm: een l...", average_rating: 1.0, vegetarian: false, tip_link_url: "", active: true, created_at: "2015-09-03 11:52:08", updated_at: "2017-07-17 12:32:51", basic_recipe: nil, nutrition_fat: nil, nutrition_fat_sat: nil, nutrition_protien: nil, nutrition_carbs: nil, nutrition_sugar: nil, optimized_slide: false>]
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief