Geplette aardappeltjes op z’n Grieks

In dit gerecht komt de veelzijdigheid van de aardappel naar boven: door de puree te mengen met feta krijg je een heerlijk “Grieks” mengsel. Vul de paprika’s ermee en je hebt een Griekse cannelloni!

40 min

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 3 bloemige aardappels
  • peper en zout
  • 100 g feta
  • 0,5 komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 50 g zwarte olijven
  • 0,5 limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 3 rode, gegrilde paprika's uit blik
  • 2 el olijfolie extra vierge

Voorbereiding

Stap 1: pureer de aardappels

Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar. Giet ze af. Snij de fetakaas in blokjes. Pureer de aardappels grof en schep er de feta door. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2: komkommersalade

Snij de komkommer in dunne plakjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de rode ui in partjes. Meng komkommer, rode ui, tomaatjes en olijven. Snij de limoen in partjes en de lente-ui in dunne ringetjes.

Stap 3: vul de paprika

Halveer de paprika’s in de lengte. Schep er een flinke lepel van het aardappelmengsel op. Rol de paprika’s op.

Stap 4: serveren

Serveer de paprika’s met de komkommersalade en garneer af met limoenpartjes en ringetjes lent-ui. Besprenkel met en beetje olijfolie.

Vergelijkbare recepten