Feestje
Salade
Uit de oven
0min

Gekonfijte kwartelpoot met kruidensalade en aardappelpuree .

4 Personen

Gekonfijte kwartelpootjes of kwartelboutjes zijn niet alleen heerlijk, ze zien er ook nog heel goed uit bij een chique diner. Lekker glas wijn erbij... Bon Appétit!

    Ingrediënten
  • 100 g ganzenvet
  • 2 kwartelpootjes
  • 5 g zeezout
  • 20 g bieslook
  • 20 g kervel
  • 20 g dille
  • 20 g notenkruid shiso purper
  • 300 g kruimig kokende aardappels
  • 100 g zachte roomboter
  • 25 g volle melk
Bereiding

Stap 1: kwartel

Snijd de pootjes van de kwartel, maak het bovenste botje en gewrichtje vrij en konfijt ze 2-3 uur in ganzenvet (ze moeten helemaal onder staan) met een beetje zeezout op 80°C.

Stap 2: aardappelen

Schil de aardappels en kook ze gaar met wat zout. Als de aardappels goed gaar zijn kunnen ze worden afgegoten en even droog stomen. Verwarm de melk in een pan (de melk mag niet koken). Wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Voeg de warme melk toe, en meng deze met de aardappel puree.

Stap 3: puree

Zorg ervoor dat de puree warm staat maar niet kan aanbranden. Voeg dan beetje bij beetje de boter toe aan de puree. Zorg ervoor dat het zachte boter is en niet te veel tegelijk anders kan de puree gaan schiften. Proef de puree, evt. nog wat zout toevoegen. Zet de puree weg op een warme plaats.

Stap 4: bak de kwartel

Was de kruiden in ijswater. Pluk de kervel, dille, shiso purper. En snijd de bieslook in stengels van 3 cm. Bak de kwartelpootjes in een bakpan tot ze mooi bruin zijn.

Stap 5: borden opmaken

Plaats de 2 pootjes kruislings op het bord. Maak een mooie quenelle van de puree, en plaats deze voor de gekonfijte pootjes. Meng de kruiden aan met een beetje olie en zeezout en plaats het naast de puree en de kwartelpootjes.

 

Tip .

Een caesarsalade past heel goed als bijgerecht.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief