Fit
Feestje
Salade
Budget
45min

Gegrilde aardappelsalade met roodbaars .

4 Personen

Ben je dol op grillgerechten? Dan kun je je hart ophalen bij deze maaltijd. De piepers gaan op de grill. De courgette gaat op de grill. De aubergine gaat op de grill. En de vis? Die gaat ook op de grill.

    Ingrediënten
  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 0,5 aubergine
  • 0,5 courgette
  • 3 el olijfolie
  • 150 g roodbaarsfilets met vel
  • peper en zout
  • 100 g peultjes
  • 75 g gegrilde paprika uit blik of pot
  • olijfolie extra vierge
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • bosje rucola
Bereiding

Stap 1: gril de courgette en aubergine

Scrub de schil van de aardappels schoon onder koud stromend water. Snij de aardappels in schijfjes van 3 mm en de aubergine en courgette in schijfjes van 1 cm dikte. Meng ze en besprenkel met olijfolie. Verhit een grillpan. Grill eerst de plakjes courgette en aubergine ongeveer 5 minuten. Doe ze over in een koekenpan en gaar ze op een laag vuurtje nog eens 10 minuten.

 

Stap 2: gril de aardappel en vis

Grill intussen de aardappelplakjes 7 minuten. Voeg de roodbaarsfilets toe en grill nog eens 5 minuten tot de vis en aardappel gaar zijn. Bestrooi alles met zout en peper.

 

Stap 3: bereid de rest van de groenten

Kook de peultjes in water met wat zout ongeveer 4 minuten. Spoel ze goed onder koud stromend water. Snij de paprika in stukjes. Meng de gegrilde groenten met de paprika en peultjes en verdeel over 2 borden. Leg hierop de roodbaars en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Garneer met wat rucola.

Tip .

Je kunt de vis ook vervangen door een stukje kip.

Laat weten hoe het is geworden!

Beoordeel dit recept

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het Kennisplatform.
Vertel mij meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief